Tvarohová bublanina ľahká ako dych: Cesto len vylejte na plech a pridajte ovocie – najlepší koláčik pod slnkom!

Recept na vynikajúci letný koláčik, ktorý nás nikdy neomrzí.

Vynikajúca domáca bublanina s tvarohom podľa receptu pani Márie.

 

 

Je nesmierne jemná, lahodná a môžete na ňu použiť akékoľvek čerstvé alebo zavárané ovocie.

...

Každý kúsok sa doslova rozplýva na jazyku.

Potrebujeme:

Cesto:

250 g tvaroh – jemný hrudkovitý

250 g cukor

5 vajec

1 vanilkový cukor

100 ml olej

250 g polohr. múka

1 prášok do pečiva

Ďalej:

Ovocie

Práškový cukor na posypanie

Ďalej:

 

 

Jahody

Prípadne iné ovocie:

Maliny

Marhule

Černice

Ríbezle

Zavárané ovocie

Postup:

Cesto:

Cukor, vajcia a vanilku vyšľaháme v miske. 

Postupne pridáme olej a šľaháme.

 

 

Potom do cesta pridáme tvaroh.

Dobre premiešame.

Nakoniec pridáme aj preosiatu múku, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva.

 

 

Cesto vylejeme na klasický pelch vymastený a vysypaný múkou.

Na cesto uložíme ovocie podľa chuti.

 

zdroj: fb/Mária Palečková

 

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov.

Doba pečenia je približne 25 minút (každý sa riadi podľa sovjej rúry).

Koláč necháme vychladnúť.

 

 

A posypeme práškovým cukrom.

Koláčik je vynikajúci aj s iným ovocím, napríkald s mandarínkami, malinami alebo iným ovocím.

Ak použijete zavárané ovocie, odporúčam ubrať cukor z cesta.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

autor: Mária Palečková

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn