Vynikajúca domáca bublanina s tvarohom podľa receptu pani Márie.
Je nesmierne jemná, lahodná a môžete na ňu použiť akékoľvek čerstvé alebo zavárané ovocie.
Každý kúsok sa doslova rozplýva na jazyku.
Potrebujeme:
Cesto:
250 g tvaroh – jemný hrudkovitý
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
250 g cukor
5 vajec
1 vanilkový cukor
100 ml olej
250 g polohr. múka
1 prášok do pečiva
Ďalej:
Ovocie
Práškový cukor na posypanie
Postup:
Na cesto si v miske vyšľlaháme cukor, vajcia a vanilku.
Postupne pridáme olej a šľaháme.
Potom do cesta pridáme tvaroh a dobre premiešame.
Nakoniec pridáme aj preosiatu múku, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva.
Cesto vylejeme na klasický pelch vymastený a vysypaný múkou.
Na cesto uložíme ovocie podľa chuti.
zdroj: fb/Mária Palečková
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov.
Doba pečenia je približne 25 minút (každý sa riadi podľa sovjej rúry).
Koláč necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
autor: Mária Palečková