Tvarohová bublanina ľahká ako dych: Cesto len vylejte na plech a pridajte ovocie – najlepší koláčik pod slnkom!

5396 0

Vynikajúca domáca bublanina s tvarohom podľa receptu pani Márie.

Je nesmierne jemná, lahodná a môžete na ňu použiť akékoľvek čerstvé alebo zavárané ovocie.

Každý kúsok sa doslova rozplýva na jazyku.

Potrebujeme:

Cesto:

250 g tvaroh – jemný hrudkovitý

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

250 g cukor

5 vajec

1 vanilkový cukor

100 ml olej

250 g polohr. múka

1 prášok do pečiva

Ďalej:

Ovocie

Práškový cukor na posypanie

Postup:

Na cesto si v miske vyšľlaháme cukor, vajcia a vanilku.

Postupne pridáme olej a šľaháme.

Potom do cesta pridáme tvaroh a dobre premiešame.

Nakoniec pridáme aj preosiatu múku, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva.

Cesto vylejeme na klasický pelch vymastený a vysypaný múkou.

Na cesto uložíme ovocie podľa chuti.

zdroj: fb/Mária Palečková

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov.

Doba pečenia je približne 25 minút (každý sa riadi podľa sovjej rúry).

Koláč necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

autor: Mária Palečková

Foto: tjn
Témy:


Pridajte svoj komentár