Recept na vynikajúci letný koláčik, ktorý nás nikdy neomrzí.
Vynikajúca domáca bublanina s tvarohom podľa receptu pani Márie.
Je nesmierne jemná, lahodná a môžete na ňu použiť akékoľvek čerstvé alebo zavárané ovocie.
Každý kúsok sa doslova rozplýva na jazyku.
Potrebujeme:
Cesto:
250 g tvaroh – jemný hrudkovitý
250 g cukor
5 vajec
1 vanilkový cukor
100 ml olej
250 g polohr. múka
1 prášok do pečiva
Ďalej:
Ovocie
Práškový cukor na posypanie
Ďalej:
Jahody
Prípadne iné ovocie:
Maliny
Marhule
Černice
Ríbezle
Zavárané ovocie
Postup:
Cesto:
Cukor, vajcia a vanilku vyšľaháme v miske.
Postupne pridáme olej a šľaháme.
Potom do cesta pridáme tvaroh.
Dobre premiešame.
Nakoniec pridáme aj preosiatu múku, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva.
Cesto vylejeme na klasický pelch vymastený a vysypaný múkou.
Na cesto uložíme ovocie podľa chuti.
zdroj: fb/Mária Palečková
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov.
Doba pečenia je približne 25 minút (každý sa riadi podľa sovjej rúry).
Koláč necháme vychladnúť.
A posypeme práškovým cukrom.
Koláčik je vynikajúci aj s iným ovocím, napríkald s mandarínkami, malinami alebo iným ovocím.
Ak použijete zavárané ovocie, odporúčam ubrať cukor z cesta.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
autor: Mária Palečková