Tvarohová bomba BEZ cukru: Úžasne chutná maškrta za 10 minút, v lete ju robím každý deň!

118

Vynikajúci dezert skoro bez kalórií – osvieži a navyše je aj zdravý a každý si na ňom pochutná.

Potrebujeme:

Tvaroh – 600 g (môžete vziať akýkoľvek obsah tuku, mám nízky obsah tuku)

Vajec – 2 ks.

Med – 100 g (dezert je nesladený, môže sa zvýšiť na 150-200 g)

Vanilku – na špičku noža

Škrob – 40 g

Mlieko – 500 g (do krému) + 100 g (na želatínu)

Želatína v prášku – 18 až 20 g

Postup:

Zalejte želatínu so studeným mliekom a nechajte napučať.

 

Foto: youtube

Vajcia vymiešajte so škrobom a trochou mlieka. Keď je  hmota úplne homogénna, pridajte zvyšné množstvo mlieka (celkom 500 g mlieka). Varte na miernom ohni za stáleho miešania. Keď sa objavia prvé vriace bubliny, varte krém po dobu 30-60 sekúnd, zložte z plameňa.

 

Foto: youtube

 

Napučanú želatínu zahrejte na teplotu asi 60 stupňov, v žiadnom prípade ju nevarte, inak stratí svoje vlastnosti.
Foto: youtube
Tvaroh rozmixujte v mixéri, pridajte smotanu a želatínu, miešajte spolu, až kým nebude zmes úplne homogénna.
Foto: youtube
Foto: youtube
Nalejte do formy, prikryte fóliou a dajte do chladničky na 6-8 hodín, kým úplne neztuhne.
Foto: youtube
Hotový dezert dozdobte podľa svojich predstáv.
Foto: youtube
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Zdroj, titulná foto: youtube
Témy:


Pridajte svoj komentár