plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vynikajúca TVAROHOVÁ bleskovka z hrnčeka: Fantastický koláč s ovocím – šťavnatý, vynikajúci a príprava na 5 minút!

Fantastický nápad na rýchly, šťavnatý a nesmierne chutný tvarohový koláčik podľa používateľky Mamča Žabka. Koláčik sme skúsili a môžeme len potvrdiť, že je naozaj vynikajúci.

Fantastický nápad na rýchly, šťavnatý a nesmierne chutný tvarohový koláčik podľa používateľky Mamča Žabka.

Koláčik sme skúsili a môžeme len potvrdiť, že je naozaj vynikajúci.

Určite ho vyskúšajte aj vy!

Potrebujeme:

1 hrnček kr. cukru

1 vajce

1/2 hrnčeka oleja

1 hrnček mlieka

2 hrnček polohrubej múky

1 bal. prášku do pečiva

Náplň:

2 bal. jemného tvarohu (500 g)

2 vajcia

1 bal. vanilkového pudingu

150 ml mlieka

1 bal. vanilkového cukru

Ovocie podľa chuti (v recepte sú použité mrazené ríbezle a čučoriedky)

Postup:

Začne prípravou cesta:

Do misky dáme vajcia, ktoré vyšľaháme s cukrom do peny.

Pridáme mlieko, olej a dobre premiešame.

Do zmesi vmiešame aj preosiatu múku s práškom do pečiva a vymiešame jednotné, hladké cesto.

Pripravíme si plech vymastený a vysypaný múkou, alebo vyložený papierom na pečenie.

Na plech nalejme väčšiu polovicu cesta.

Teraz si pripravíme tvarohovú náplň:

V miske vyšľaháme tvaroh s vajíčkami, mliekom, pudingovým práškom a cukrom.

Ak máte radi sladšie dezerty, pridajte do plnky ešte práškový cukor.

Krém nanesieme na cesto.

Zalejme zvyšným cestom.

Teraz už len navrstviť ovocie a môžeme vložiť do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 180 stupňov asi pol hodinku – otestujte pomocou špáradla.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes