Tento recept som vyskúšala len zo zvedavosti s tým, že si bábovku zjem sama, pretože moji chlapi túto dobrotu nikdy nemuseli. Mňa zaujalo najmä jednoduché tvarohové cesto a fakt, že túto bábovku pripravíte ultra-rýchlo. Len čo som ju dopiekla, dokvitli do kuchyne aj moji hladoši a po bábovke sa zaprášilo za pár minút. Každý si pridal a na druhý deň som musela piecť znova. Vrelo odporúčam každému!
Potrebujeme:
250 g polohrubej múky
1 kypriaci prášok
250 g tvarohu
200 g rozpusteného masla
180 g cukru
4 žĺtky
4 bielky
Šťavy z jednej polovice citróna
Kôru z celého citróna
Hrozienka namočené v rume (do cesta ich pridáme aj s rumom)
Postup:
Žĺtky ušľaháme s cukrom do peny, pridáme rozpustené maslo, šťavu aj kôru z citróna a nakoniec pridáme aj tvaroh a všetko premiešame. Vmiešame sypké prísady (múku, kypriaci prášok) a vymiešame jednotné cesto a pridáme doň aj hrozienka s rumom. V samostatnej miske si ušľaháme sneh z bielkov a vmiešame ho do cesta a navrstvíme do vymastenej a múkou vysypanej formy.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 50 minút. Kedže každá rúra pečie inak, je dobré bábovku skontrolovať špáradlom.
Podávame posypané práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Pavla J.