plny-hrniec_transparent_negativ.png

Moji chlapi bábovku nikdy veľmi nemuseli, ale za touto sa idú potrhať: Geniálne tvarohové cesto a rumové hrozienka, lepšiu bábovku nenájdete!

Tento recept som vyskúšala len zo zvedavosti s tým, že si bábovku zjem sama, pretože moji chlapi túto dobrotu nikdy nemuseli. Mňa zaujalo najmä jednoduché tvarohové cesto a fakt, že túto bábovku pripravíte ultra-rýchlo. Len čo som ju dopiekla, dokvitli do kuchyne aj moji hladoši a po bábovke sa zaprášilo za pár minút. Každý si pridal a na druhý deň som musela piecť znova. Vrelo odporúčam každému!

Potrebujeme:

250 g polohrubej múky

1 kypriaci prášok

250 g tvarohu

200 g rozpusteného masla

180 g cukru

4 žĺtky

4 bielky

Šťavy z jednej polovice citróna

Kôru z celého citróna

Hrozienka namočené v rume (do cesta ich pridáme aj s rumom)

Postup:

Žĺtky ušľaháme s cukrom do peny, pridáme rozpustené maslo, šťavu aj kôru z citróna a nakoniec pridáme aj tvaroh a všetko premiešame. Vmiešame sypké prísady (múku, kypriaci prášok) a vymiešame jednotné cesto a pridáme doň aj hrozienka s rumom. V samostatnej miske si ušľaháme sneh z bielkov a vmiešame ho do cesta a navrstvíme do vymastenej a múkou vysypanej formy.

 

 

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 50 minút. Kedže každá rúra pečie inak, je dobré bábovku skontrolovať špáradlom.

Podávame posypané práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Pavla J.

Najlepšie recepty na dnes