Úžasne rýchly tvarohový koláč z hrnčeka „FEŠÁČIK“: Chutí úplne ako moravské koláče!

Vynikajúci rýchly koláčik, ktorý môžete pripraviť klasicky na plechu, alebo v tortovej forme.

Navyše, tento dezert chutí úplne ako kysnutý moravský koláč.

Na prípravu môžete použiť akýkoľvek domáci lekvár – slivkový, ríbezľový, malinový…

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Tento koláčik poznáme pod názvom Tvarohový fešáčik.

 

Potrebujeme:

1 hrnček kryštálový cukor

1 ks vanilkový cukor

2 ks vajíčka

1 hrnček mlieko

1/2 hrnček olej

2 hrnčeky polohrubá múka

1 ks prášok do pečiva

citrónová kôra

tvarohová plnka:

250 g nízkotučný tvaroh

1 PL práškový cukor

džemová plnka:

150 g čokoláda rozpustená

2 PL domáci lekvár

Postup:

Ak chcete robiť koláč do menšej tortovej formy, stačí použiť približne polovičné množstvo surovín.

 

 

Hrnček = 250 ml.

Cesto:

Vyšľaháme vajíčka c kryštálovým a vanilkovým cukrom.

Pridáme mlieko, múku s práškom do pečiva, olej a trochu citrónovej kôry.

Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.

Plnka:

 

 

Zmiešaním uvedených surovín pripravíme lekvárovú a tvarohovú zmes.

Lyžicou robíme na cesto biele a tmavé kopčeky.

Ak chcete vytvoriť mramorový vzor, prechádzajte cez jednotlivé časti špáradlom.

Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. C 20 minút.

Hotový koláč posypeme práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay