Túto večeru vedia pripraviť aj moje deti: Recept z chleba, ktorý si vyžaduje len 15 minút pečenia!

Výborné zapekané chlebíčky ako rýchla a mimoriadne chutná večera.

Výborne sa hodia aj ako pohostenie na oslave, čí domácej párty.

 

 

Bleskové recepty na úžasné chlebíčky z youtube kanála Cookrate – Magyarország.

...

Potrebujeme:

1 chlieb alebo sendvič

200 g syra

150 g slaniny

6 vajec

2 strúčiky cesnaku

20 g petržlenovej vňate

150 ml smotany na varenie

50 g parmezánu

Postup:

 

 

Do misky pridáme vajcia.

Ďalej pridáme pretlačený cesnak.

A metličkou vyšľaháme.

 

 

Pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

Prilejeme smotanu.

Dôkladne premiešame.

 

 

Chlieb nakrájame na hrubé krajce.

Do každého krajca spravíme 3 hlboké zárezy.

 

 

Do každého zárezu vložíme plátok syra.

Potom vložíme plátok slaniny.

A chlieb obalíme vo vajíčkovej zmesi.

 

 

Chlebíčky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Vrch posypeme parmezánom, vložíme do rúry.

A pečieme 15  minút pri teplote 180°C.

 

 

Môžeme servírovať.

Bonus

Potrebujeme:

1 bagetu

syr čedar

mazzarellu

syr niva

slaninu

Postup:

Do bagety spravíme po celej dĺžke zárez.

Vložíme plátky čedaru.

Na syr naukladáme nakrájanú mozzarelu.

Nakoniec pridáme nivu.

Bagetu preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a obalíme plátkami slaniny.

Plech vložíme do rúry a pečieme 25 minút pri teplote 180°C.

Chrumkavú delikatesu môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay