Výborné zapekané chlebíčky ako rýchla a mimoriadne chutná večera.
Výborne sa hodia aj ako pohostenie na oslave, čí domácej párty.
Bleskové recepty na úžasné chlebíčky z youtube kanála Cookrate – Magyarország.
Potrebujeme:
1 chlieb alebo sendvič
200 g syra
150 g slaniny
6 vajec
2 strúčiky cesnaku
20 g petržlenovej vňate
150 ml smotany na varenie
50 g parmezánu
Postup:
Do misky pridáme vajcia.
Ďalej pridáme pretlačený cesnak.
A metličkou vyšľaháme.
Pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Prilejeme smotanu.
Dôkladne premiešame.
Chlieb nakrájame na hrubé krajce.
Do každého krajca spravíme 3 hlboké zárezy.
Do každého zárezu vložíme plátok syra.
Potom vložíme plátok slaniny.
A chlieb obalíme vo vajíčkovej zmesi.
Chlebíčky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Vrch posypeme parmezánom, vložíme do rúry.
A pečieme 15 minút pri teplote 180°C.
Môžeme servírovať.
Bonus
Potrebujeme:
1 bagetu
syr čedar
mazzarellu
syr niva
slaninu
Postup:
Do bagety spravíme po celej dĺžke zárez.
Vložíme plátky čedaru.
Na syr naukladáme nakrájanú mozzarelu.
Nakoniec pridáme nivu.
Bagetu preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a obalíme plátkami slaniny.
Plech vložíme do rúry a pečieme 25 minút pri teplote 180°C.
Chrumkavú delikatesu môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: