Recept na vynikajúce studené prejedlo, ktoré sa bude perfektne vynímať na slávnostnom stole, alebo ako skvelá pochúťka na večeru, napríklad s čerstvým chlebíkom.
Táto tlačenka je jednoznačne lahodnejšia, ako tá, ktorú zvyknete kupovať v obchode. Okrem iného presne viete, že do nej dávate len poctivé suroviny. Rozhodne stojí za vyskúšanie.
Potrebujeme:
1,5 kg kuracieho mäsa (prsia,stehná)
100 g vlašských orechov
2-3 strúčiky
30 g želatíny v prášku
Soľ a korenie podľa chuti
Podľa chuti môžete pridať ďalšie prísady:
Kukuricu, hrášok, cibuľku
Postup:
Mäso umyjeme a vložíme do hrnca alebo veľkej panvice s hrubými stenami. K mäsu nepridávame žiaden olej, stačí len podliať trochou vody a mäso varíme vo vlastnej šťave. Ochutíme soľou, korením a dusíme približne 45 minút.
Želatínu nasypeme do vody a necháme napučať (riadime sa inštrukciami na obale).
Keď mäso udusíme, zlejeme vývar do samostatnej misky. K vývaru primiešame želatínu.
Mäso necháme vychladnúť a následne ho oberieme z kostí. Orechy nasekáme nadrobno (prípadne ich môžeme opražiť na suchej panvici). Orechy pridáme k mäsu, pridáme pretlačený cesnak, soľ a korenie. Nakoniec zalejeme vývarom s želatínou a premiešame.
Pripravíme si prázdnu a čistú plastovú fľašu. Orežeme hrdlo a zmes naplníme do vnútra. Potom fľašu vložíme do chladničky. Keď je zmes dostatočne stuhnutá, fľašu jemne rozrežeme a tlačenku vyberieme.
Podávame ako studený predkrm alebo chutnú večeru s čerstvým pečivom.
Na tento recept samozrejme môžete použiť aj vrecká na tlačenku. Tie však určite nenájdeme v každej rodine, zatiaľ čo plastovú fľašu máme doma všetci.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: takprosto