plny-hrniec_transparent_negativ.png

Túto pochúťku v obchodoch nekúpite: Pripravte si vynikajúcu kuraciu tlačenku vo fľaši!

Chutí skutočne vynikajúco a pripravíte ju jednoducho - v obyčajne plastovej fľaši!

Recept na vynikajúce studené prejedlo, ktoré sa bude perfektne vynímať na slávnostnom stole, alebo ako skvelá pochúťka na večeru, napríklad s čerstvým chlebíkom.

Táto tlačenka je jednoznačne lahodnejšia, ako tá, ktorú zvyknete kupovať v obchode. Okrem iného presne viete, že do nej dávate len poctivé suroviny. Rozhodne stojí za vyskúšanie.

Potrebujeme:

1,5 kg kuracieho mäsa (prsia,stehná)

100 g vlašských orechov

2-3 strúčiky

30 g želatíny v prášku

Soľ a korenie podľa chuti

Podľa chuti môžete pridať ďalšie prísady:

Kukuricu, hrášok, cibuľku

Postup:

1-1

Mäso umyjeme a vložíme do hrnca alebo veľkej panvice s hrubými stenami. K mäsu nepridávame žiaden olej, stačí len podliať trochou vody a mäso varíme vo vlastnej šťave. Ochutíme soľou, korením a dusíme približne 45 minút.

2

Želatínu nasypeme do vody a necháme napučať (riadime sa inštrukciami na obale).

3

Keď mäso udusíme, zlejeme vývar do samostatnej misky. K vývaru primiešame želatínu.

Mäso necháme vychladnúť a následne ho oberieme z kostí. Orechy nasekáme nadrobno (prípadne ich môžeme opražiť na suchej panvici). Orechy pridáme k mäsu, pridáme pretlačený cesnak, soľ a korenie. Nakoniec zalejeme vývarom s želatínou a premiešame.

4

Pripravíme si prázdnu a čistú plastovú fľašu. Orežeme hrdlo a zmes naplníme do vnútra. Potom fľašu vložíme do chladničky. Keď je zmes dostatočne stuhnutá, fľašu jemne rozrežeme a tlačenku vyberieme.

5

Podávame ako studený predkrm alebo chutnú večeru s čerstvým pečivom.

Na tento recept samozrejme môžete použiť aj vrecká na tlačenku. Tie však určite nenájdeme v každej rodine, zatiaľ čo plastovú fľašu máme doma všetci.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: takprosto

Najlepšie recepty na dnes