plny-hrniec_transparent_negativ.png

Túto pochúťku pripravujem trikrát do týždňa: Rýchly recept na dezert z lístkového cesta!

Veľmi chutný a jednoduchý pokrm z lístkového cesta.

Potrebné ingrediencie sa určite nachádzajú u vás doma, vďaka čomu je tento dezert ideálnou alternatívou za každých okolností.

 

 

Jednoduchý recept na jablkové slimáky z youtube kanála Appetizing.tv-Baking Recipes.

Potrebujeme:

400 g lístkového cesta

10 g múky

2 jablká

30 g kryštálového cukru

10 g škorice

Na čaj:

100 g jahôd

1 pomaranč

1 jablko

1 kiwi

20 ml citrónovej šťavy

1 vrecúško zeleného čaju

30 g kryštálového cukru

1 l vody

Postup:

Lístkové cesto posypeme múkou.

Prekryjeme ho papierom na pečenie a pretočíme.

 

 

Cestou posypeme múkou aj z druhej strany.

Valčekom ho mierne rozvaľkáme.

 

 

Jablká nakrájame na štvrtiny, ošúpeme a odstránime jadierka.

Potom ich nakrájame na tenšie plátky.

 

 

Jablkové plátky naukladáme na cesto.

Posypeme cukrom.

 

 

Cesto nakrájame na hrubšie plátky.

Slimáky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Potom vrch posypeme cukrom.

Nakoniec slimáky posypeme škoricou a vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Pečieme 20 minút pri teplote 180°C.

Pripravíme si čaj: neošúpaný pomaranč nakrájame na plátky.

 

 

Potom nakrájame na plátky aj kiwi.

Z jahody odstránime stonku a nakrájame na polovicu.

 

 

Neošúpané jablko prekrojíme na polovicu a potom na plátky.

Nakrájané ovocie vložíme do rajnice a polejeme citrónovou šťavou.

 

 

Pridáme cukor a vložíme čajové vrecúško.

Nalejeme vodu a na strednom ohni varíme 3 minúty.

 

 

Chrumkavé slimáky servírujeme s voňavým ovocným čajom.

Prajeme vám dobrú chuť a na zdravie!

 

 

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes