Slávny TURECKÝ koláč: Nemôžeme prestať jesť tento ÚŽASNÝ čokoládový dezert!

Fantasticky chutný zákusok s čokoládou a penovým krémom.

Táto „Turecká torta“ podľa receptu z youtube je nielen veľmi chutná, ale viete ju skutočne jednoducho a rýchlo pripraviť.

Potrebujeme:

Na piškótu:

múka hladká – 80 gr

kakao – 30 gr

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

prášok do pečiva – 1 balenie

vajcia – 3 kusy

cukor – 180 gr

mlieko – 50 ml

rastlinný olej – 50 ml

glazúra:

kakao – 40 gr

cukor  kr.- 50 gr

mlieko – 200 ml

maslo – 20 gr

krém:

smotana sladká 33% – 300 ml

smotanový syr – 100 gr

práškový cukor 3-4 lyžice

kakao – 1 polievková lyžica. lyžica

na zvlhčenie piškóty:

mlieko – 50 ml

Forma s rozmermi 24×24 cm

Postup:

V miske zmiešame sypké prísady – preosiatu múku, prášok do pečiva a kakao.

Vymiešame.

Vajcia so štipkou soli vyšľaháme do peny.

Postupne do zmesi pridávame po častiach cukor.

Vmiešame mlieko, olej a premiešame.

Nakoniec pridáme sypkú zmes a ručne obe hmoty premiešame, aby nám vzniklo jednotné cesto bez hrudiek.

Formu vymastíme maslom a vysypeme múkou.

Nalejeme do nej cesto a vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 170 stupňov 30-35 minút.

Glazúra:

V kastróli rozmiešame mlieko s cukrom a kakaom. Preložíme na plameň a za stáleho miešania privedieme do varu.

Varíme asi 15-20 minút.

Zložíme z plameňa a vmiešame maslom – rozmiešame na hladkú zmes.

Pripravíme si krém:

Smotanu zmiešame so smotanovým syrom a cukrom. Vyšľaháme.

Nakoniec ručne vmiešame kakao.

Piškótu popicháme špáradlom.

Zvlhčíme mliekom.

Teraz natrieme krém.

Na krém nalejeme glazúru a necháme stuhnúť.

Podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

 

 

Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn