Turecký čokoládový koláč: Úžasne šťavnatá piškóta s krémom a polevou – recept na hrnčeky!

Tento fantastický dezert môžete pripraviť ako jednoduchý koláč s krémom, alebo ako luxusnú tortu. Je to len na vás, výsledok je zakaždým fantastický.

Tento fantastický dezert môžete pripraviť ako jednoduchý koláč s krémom, alebo ako luxusnú tortu. Je to len na vás, výsledok je zakaždým fantastický.

Potrebujeme:

4 vajcia

1 pohár múky hladkej

1 bal. prášku do pečiva

½ pohára kr. cukru

1 lyžička vanilkového cukru

...

3 lyžice kakaa

Na krém:

500 ml mlieka

1 vajce

1 lyžička vanilky

¾ pohára kr. cukru

2 lyžice hl. múky

2 lyžice kukuričného škrobu

50 g masla

1 balenie šľahačky v prášku + 1 pohár mlieka

Čokoládová poleva

Postup:

Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vanilku, múku, kakao, prášok do pečiva a vyšľaháme jednotné cesto. Cesto nalejeme do formy, ktorej dno vyložíme papierom na pečenie.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov po dobu 20 minút.

Korpus uvoľníme z formy a rozkrojíme na dve polovice – jednu hrubšiu – tú vložíme späť do formy a jednu tenšiu, tú si namrvíme.

Časť korpusu vo forme dobre zvlhčíme mliekom.

Na krém si v hrnci zmiešame mlieko, 1 vajce, 1 lyžičku vanilky, ¾ šálky kr. cukru, 2 lyžice múky a 2 lyžice kukuričného škrobu. Dobre rozmiešame a preložíme na plameň. Uvaríme hustý krém.

Do hotového krému vmiešame maslo a miešaním rozpustíme.

Šľahačku vyšľaháme s mlieko a vmiešame do krému. Vyšľaháme do jednotnej hmoty.

½ krému navrstvíme na korpus vo forme.

Na krém navrstvíme drobivú zmes, zvyšok krému a čokoládovú polevu.  Necháme stuhnúť a môžeme podávať.