Tento fantastický dezert môžete pripraviť ako jednoduchý koláč s krémom, alebo ako luxusnú tortu. Je to len na vás, výsledok je zakaždým fantastický.
Potrebujeme:
4 vajcia
1 pohár múky hladkej
1 bal. prášku do pečiva
½ pohára kr. cukru
1 lyžička vanilkového cukru
3 lyžice kakaa
Na krém:
500 ml mlieka
1 vajce
1 lyžička vanilky
¾ pohára kr. cukru
2 lyžice hl. múky
2 lyžice kukuričného škrobu
50 g masla
1 balenie šľahačky v prášku + 1 pohár mlieka
Čokoládová poleva
Postup:
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vanilku, múku, kakao, prášok do pečiva a vyšľaháme jednotné cesto. Cesto nalejeme do formy, ktorej dno vyložíme papierom na pečenie.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov po dobu 20 minút.
Korpus uvoľníme z formy a rozkrojíme na dve polovice – jednu hrubšiu – tú vložíme späť do formy a jednu tenšiu, tú si namrvíme.
Časť korpusu vo forme dobre zvlhčíme mliekom.
Na krém si v hrnci zmiešame mlieko, 1 vajce, 1 lyžičku vanilky, ¾ šálky kr. cukru, 2 lyžice múky a 2 lyžice kukuričného škrobu. Dobre rozmiešame a preložíme na plameň. Uvaríme hustý krém.
Do hotového krému vmiešame maslo a miešaním rozpustíme.
Šľahačku vyšľaháme s mlieko a vmiešame do krému. Vyšľaháme do jednotnej hmoty.
½ krému navrstvíme na korpus vo forme.
Na krém navrstvíme drobivú zmes, zvyšok krému a čokoládovú polevu. Necháme stuhnúť a môžeme podávať.