plny-hrniec_transparent_negativ.png

Recept na nadýchaný cesnakový koláč so syrom som si doniesla z dovolenky – výborný: Robím aj namiesto chleba!

Vynikajúci syrový bochník s petrželenom, namiesto klasického chlebíka. Je jednoduchý a chutí fantasticky.

Vynikajúci syrový bochník s petrželenom, namiesto klasického chlebíka. Je jednoduchý a chutí fantasticky.

Potrebujeme:

3 poháre múky (pohár=200ml)
1 čajová lyžička instantného sušeného droždia
1 polievková lyžica kr. cukor
1 čajová lyžička soli
1 vajce
2 lyžice masla
1 čajová šálka teplého mlieka (čajová šálka = 125 ml)

Na vrch:

Petržlenová vňať
1 lyžička masla
1 polievková lyžica oleja
1 strúčik cesnaku
1 vajce
200 gramov syra
Môžete tiež pridať trochu tymiánu a čierneho korenia

Postup:

V miske zmiešame preosiatu múku s droždím, cukrom, soľou, vajíčkom a mliekom.

Zamiešame a pridáme zmäknuté maslo.

Vypracujeme cesto, ktoré necháme prikryté odpočívať 30 minút.

Zatiaľ si zmiešame prísady na potretie bochníka – petržlenovú vňať vymiešame s maslom, cesnakom a olejom.

Potom cest roztlačíme do formy vystlanej papierom.

Na povrchu urobíme zárezy pomocou do tvaru mriežky.

Potrieme vajíčkom a natrieme petržlenovou zmesou.

Nakoniec na vrch uložíme nakrájaný syr.

Pečieme pri teplote 200 stupňov 18-20 minút.

Najlepšie recepty na dnes