Rodina bude toto špeciálne jedlo milovať.
Recept sme našli na youtube.
Potrebujeme:
3 zemiaky (800 gramov)
1 čajová lyžička soli (8 gramov)
1/2 lyžičky čierneho korenia
syr čedar (100 gramov)
petržlenovú vňať
Na omáčku:
2 vajcia
1/2 čajovej lyžičky soli (4 gramy)
2 lyžice jogurtu (100 gramov)
4 lyžice múky (80 gramov)
Olej na vyprážanie
Na jogurtovú omáčku:
3 lyžice jogurtu
3 lyžice majonézy
1/2 ČL soli
1/2 ČL mäty
1/2 lyžičky vločiek červenej papriky
kôpor
2 lyžice olivového oleja
Postup:
Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky.
Zalejeme vriacou vodou a varíme domäkka.
Roztlačíme a zmiešame s nastrúhaným syrom, soľou, korením,
Pridáme aj petržlenovú vňať.
Na cestíčko si rozmiešame vajcia so soľou, jogurtom a múkou.
Zo zemiakovej zmesi formujeme menšie placky – ruky si namastíme trochou oleja.
Obaľujeme v pripravenm cestíčku.
Vyprážame v oleji z oboch strán dozlatista.
Podávame s jogurtovou omáčkou.
Na omáčku jednoducho zmiešame všetky prísady.
Podávame spolu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: