Už ste mali niekedy TURECKÉ zemiakové placky? Tak fantastický recept z obyčajných zemiakov tu ešte nebol!

Rodina bude toto špeciálne jedlo milovať.

Recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

3 zemiaky (800 gramov)

1 čajová lyžička soli (8 gramov)

1/2 lyžičky čierneho korenia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

syr čedar (100 gramov)

petržlenovú vňať

Na omáčku:

2 vajcia

1/2 čajovej lyžičky soli (4 gramy)

2 lyžice jogurtu (100 gramov)

4 lyžice múky (80 gramov)

Olej na vyprážanie

Na jogurtovú omáčku:

3 lyžice jogurtu

3 lyžice majonézy

1/2 ČL soli

1/2 ČL mäty

1/2 lyžičky vločiek červenej papriky

kôpor

2 lyžice olivového oleja

Postup:

Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky.

Zalejeme vriacou vodou a varíme domäkka.

Roztlačíme a zmiešame s nastrúhaným syrom, soľou, korením,

Pridáme aj petržlenovú vňať.

Na cestíčko si rozmiešame vajcia so soľou, jogurtom a múkou.

Zo zemiakovej zmesi formujeme menšie placky  – ruky si namastíme trochou oleja.

Obaľujeme v pripravenm cestíčku.

Vyprážame v oleji z oboch strán dozlatista.

Podávame s jogurtovou omáčkou.

Na omáčku jednoducho zmiešame všetky prísady.

Podávame spolu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod: