plny-hrniec_transparent_negativ.png

Turecké škoricovo-orechové trohranky: Tieto koláčik idú u nás doma na dračku, minú sa aj 3 plechy!

Výborné koláčiky so škoricou a orechmi. Ku kávičke nič lepšie nepoznám!

Výborné koláčiky so škoricou a orechmi. Ku kávičke nič lepšie nepoznám!

Potrebujeme:

500 g hladkej múky
300 ml teplého mlieka
1 lyžica kr. cukru
1 bielok
70 g maslo (roztopené)
20 g čerstvé droždie
štipka soli

Náplň:

120 g masla
100 g práškového cukru
2 a 1/2 lyžičky škorice
70 -100 g orechov mletých

Na vrch:

1 ks žĺtok + trochu oleja

Postup:

Do pohára s teplým mliekom si rozdrvíme droždie a pridáme aj cukor. Necháme vyjsť kvások.

Múku, soľ, vaječný bielok si zmiešame v miske a pridáme aj kvások. Nakoniec pridávame maslo a dôkladne premiešame. Vypracujeme jednotné a hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste nakysnúť asi 45 minút až 1 hodinu.

Zatiaľ si pripravíme náplň – všetky prísady okrem orechov len zmiešame dohromady.

Vykysnuté cesto si rozdelíme na polovicu a rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm.

Natrieme náplňou a posypeme mletými vlašskými orechmi.

Rukami zrolujeme a nakrájame na trojuholníky. Každý trojuholník si vareškou v strede stlačíme.

Ukladáme ich na plech, ktorý sme si vystlali papierom. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a olejom. Zakryjeme je uterákom a necháme na teplom mieste postáť cca 15 minút. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov, kým koláčiky nie sú na povrchu zlatisté. Môžeme použiť aj inú náplň – kokos, mak ….

Prajeme vám doberú chuť! :-)

zdroj: kadincatarifler

Najlepšie recepty na dnes