plny-hrniec_transparent_negativ.png

Recept na turecké rožky som skúsila len raz a zbláznila sa do nich celá rodina: To cesto je neskutočné, nikdy som nejedla nič lepšie a jemnejšie!!

Fantastické rožteky, ktoré sú naozaj ako z bavlnky. Sú fantasticky jemné, lahodné a viete ich pripraviť v sladkej aj slanej verzii. 

Fantastické rožteky, ktoré sú naozaj ako z bavlnky. Sú fantasticky jemné, lahodné a viete ich pripraviť v sladkej aj slanej verzii.

Potrebujeme:

2 šálky teplého mlieka (1 šálka = 200 ml)

1 šálka oleja

2 vajcia (bielky sa oddelia od žĺtok)

3 lyžice kr. cukru

1 čajová lyžička soli

1 balenie sušeného droždia

a čo najviac múky (použil som 6 šálok hladkej preosiatej múky)

Náplň:

Syr, šunka, alebo tvaroh s cukrom na sladkú náplň

Postup:

Na cesto si zmiešame mlieko s olejom, bielkami, droždím, cukrom a postupne pridávame múku so štipkou soli.

Vypracujeme jednotné cesto, ktoré prikryjeme fóliou a necháme na teplom mieste stáť asi 1,5-2 hodiny.

Vykysnuté cesto rozdelíme na asi 15 častí, každú vyformujeme do tvaru bochníka, rozvaľkáme a pomocou radielka môžeme polovicu cesta narezať.

Na plnú polovicu uložíme lyžicu náplne, zavinieme a uložíme na plech vystlaný papierom.

Teraz prikryjeme a necháme ešte podkysnúť, aspoň kým sa nevyhreje rúra – ideálne necháme stáť prikryté aj 45 minút.

Potrieme rozšľahaným žĺtkom a dáme do vyhriatej rúry piecť na 190-200 stupňov dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video recept:

Najlepšie recepty na dnes