Výborné langoše, ktoré sú nesmierne jemné a mäkučké. Sú úplne jednoduché na prípravu a nesmierne lahodné – cesto naozaj ako vatička.
Potrebujeme:
2 poháre teplej vody (1 pohár = 100 ml)
Lyžičku sušeného droždia
Lyžičku kr. cukru
Lyžičku soli
5 pohárov hladkej múky (500 g)
Postup:
Do misky nalejeme vodu, pridáme 2 šálky múky, droždie, cukor a premiešame.
Zmes premixujeme pomocou ponorného mixéra.
Postupne pridávame ďalšiu múku, soľ a môžeme ešte trochu premixovať. Keď je cesto hustejšie, vypracujeme ho už rukami. Výsledkom je lepivé, jemné cesto.
Misku s cestom prikryjeme tanierom a necháme podkysnúť. Keď cesto narastie, naolejovanou rukou ho krátko premiesime a ešte necháme prikryté pod tanierom narásť.
Vykysnuté cesto rozdelíme na bochníky,
Z cesta namastenými rukami formujeme placky s otvorom uprostred a vyprážame v horúcom oleji ako klasické langoše.
Dosmažíme dozlatista aj z druhej strany a môžeme servírovať.
Vo vnútri sú úžasne nadýchané.