Turecké „dieravé“ langoše: To cesto je ako z vaty, ešte nikdy som nejedla jemnejšie a mäkšie domáce langoše!

Výborné langoše, ktoré sú nesmierne jemné a mäkučké. Sú úplne jednoduché na prípravu a nesmierne lahodné - cesto naozaj ako vatička.

Výborné langoše, ktoré sú nesmierne jemné a mäkučké. Sú úplne jednoduché na prípravu a nesmierne lahodné – cesto naozaj ako vatička.

Potrebujeme:

2 poháre teplej vody (1 pohár = 100 ml)

Lyžičku sušeného droždia

Lyžičku kr. cukru

Lyžičku soli

5 pohárov hladkej múky (500 g)

...

Postup:

Do misky nalejeme vodu, pridáme 2 šálky múky, droždie, cukor a premiešame.

Zmes premixujeme pomocou ponorného mixéra.

Postupne pridávame ďalšiu múku, soľ a môžeme ešte trochu premixovať. Keď je cesto hustejšie, vypracujeme ho už rukami. Výsledkom je lepivé, jemné  cesto.

Misku s cestom prikryjeme tanierom a necháme podkysnúť. Keď cesto narastie, naolejovanou rukou ho krátko premiesime a ešte necháme prikryté pod tanierom narásť.

Vykysnuté cesto rozdelíme na bochníky,

Z cesta namastenými rukami formujeme placky s otvorom uprostred a vyprážame v horúcom oleji ako klasické langoše.

Dosmažíme dozlatista aj z druhej strany a môžeme servírovať.

Vo vnútri sú úžasne nadýchané.