plny-hrniec_transparent_negativ.png

LEN múka, voda a soľ: Stačí zamiešať a celý víkend nekupujem chlieb a pečivo – neskutočne jemné TURECKÉ placky!

Vynikajúci recept z youtube na točené turecké placky pripravené z múky, vody a soli. Sú neskutočne jemné a dokonale nahradia chlieb aj ďalšie pečivo.

Potrebujeme:

4 poháre bielej múky (410 g)

1,5 pohára vody izbovej teploty (300 ml)

1 čajová lyžička soli (6 g)

Na potretie:

160 g masla

Postup:

V miske zmiešame vodu s múkou a soľou.

Vypracujeme lepivé cesto, ktoré necháme prikryté odpočívať 10 minút.

Potom cesto rozdelíme na 7 kúskov a tie vypracujeme na bochníky (pracujeme na pomúčenej doske).

Bochníky prikryjeme a necháme 10 minút odpočívať.

Teraz každý bochník na dobre pomúčenej doske rozvaľkáme na tenký plát.

Pokvapkáme rozpusteným maslom, zrolujeme a stočíme do slimáka.

Keď máme takto pripravené všetky placky, opäť prikryjeme a necháme odpočívať 10 minút.

 

Teraz už len rozvaľkáme na placku.

Pečieme na veľmi mierne pomastenej panvici. Môžeme piecť aj na suchej.

Pečieme dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

Najlepšie recepty na dnes