Turecká kuracia polievka: Jeden tanier nikdy NESTAČÍ!

Skvelá kuracia polievka, ktorej príprava vám nezaberie veľa času – je výživná a zdravá.

Táto najobľúbenejšia klasika vás rozhodne zahreje na tele aj na duši.

 

 

Výnimočný recept na okúzľujúcu tureckú kuraciu polievku z youtube kanála leckere Suppe.

...

Potrebujeme:

4 kuracie stehná

1 mrkvu

1 cibuľu

2 bobkové listy

vodu

olivový olej

30 g masla

1 mrkvu

2 stredné cibule

2 strúčiky cesnaku

1 zelenú papriku

200 ml vody

2 PL hladkej múky

100 g cestovín

soľ

mleté čierne korenie

kurkuma

Postup:

Do hrnca vložíme kuracie stehná.

Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu.

 

 

Pridáme na veľké kocky nakrájanú cibuľu.

Nakoniec pridáme bobkové listy.

 

 

Hrniec prekryjeme pokrievkou a varíme 30 minút.

Z polievky vyberieme kuracie mäso a vývar precedíme cez sitko.

 

 

Do čistého hrnca na sporáku nalejeme olivový olej.

Vložíme maslo a miešame, kým sa neroztopí.

 

 

Pridáme na hrubo nastrúhanú mrkvu a premiešame.

Cibuľu nakrájame, vložíme do hrnca a zamiešame.

 

 

Do zmesi v hrnci pretlačíme cesnak a premiešame.

Nakoniec pridáme nakrájanú papriku, vymiešame, prekryjeme pokrievkou a na strednom ohni varíme 10 minút.

 

 

Po uplynutí doby nalejeme vodu, pridáme múku, zamiešame a privedieme do varu.

Potom nalejeme vývar, trochu vody, prekryjeme a necháme variť.

 

 

Mäso oddelíme od kosti a natrháme ho na menšie kúsky.

Keď polievka zovrie, pridáme mäso, slíže, soľ, korenie, kukrumu a dobre zamiešame.

 

 

Hrniec prekryjeme pokrievkou a varíme ďalších 15 minút.

A môžeme servírovať.

 

 

Prajeme Vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay