plny-hrniec_transparent_negativ.png

Turbo rýchle a chrumkavé zemiakové placky pripravíte za 10 minút: Strúhadlo odložte bokom!

Zemiakové placky znamenajú úžasnú chuť a jednoduchosť v jednom.

 

 

Navyše, ak odložíte strúhadlo, bude ich príprava úplne jednoduchá a rýchla.

Ideálne sa hodia na obed alebo sýtu večeru.

Nižšie sa dozviete geniálny patent, ktorý budete odteraz používať už navždy.

Fantastický recept na dokonalé zemiakové placky z portálu przyslijprzepis.

Zemiakové placky sú mimoriadne chutné a sýte jedlo, ktoré miluje väčšina ľudí.

Ich výhodou je, že sú celkom lacné a nevyžadujú použitie množstva prísad.

 

 

Ak využijete náš zaujímavý spôsob prípravy placiek, prácu si ešte uľahčíte a zvládnete ich doslova za 10 minút.

Patent na expresné zemiakové placky

Čo robiť, aby ste zemiakové placky pripravili naozaj rýchlo?

Stačí použiť mixér namiesto strúhadla.

Na únavné strúhanie zemiakov a popraskané ruky môžete zabudnúť.

Stačí hodiť cibuľu a zemiaky do mixéra.

 

 

Zariadenie nastavíme na stredný výkon.

Zelenina by mala byť rozmixovaná na pomerne malé kúsky, ale nie na kašu.

Potom stačí pridať zvyšné suroviny, poriadne premiešať a hmotu vysmažiť.

 

 

Takto pripravené zemiakové placky budú hotové behom chvíľky.

S čím servírovať zemiakové placky?

Zemiakové placky budú chutiť výborne s kyslou smotanou.

Niektorí ľudia konzumujú túto pochúťku na sladko, s pridaným cukrom.

Výborne sa k nim hodí aj údený losos a kôpor.

Často sa podávajú aj s hubovou omáčkou alebo gulášom

 

 

V menej štandardnej verzii ich môžeme servírovať s brusnicami alebo paprikou.

Zaujímavým nápadom je tiež pridať párky, huby alebo poliať pokrm cesnakovou omáčkou, ktorá ho urobí výraznejším.

Zemiakové placky pripravíme aj s nastrúhanou cuketou, trochou cesnaku, tvrdým syrom alebo kyslým jablkom nakrájaným na kúsky.

 

Ako pripraviť tie najlepšie zemiakové placky?

Zemiaky, ktoré použijeme, majú obrovský vplyv na chuť a konzistenciu pokrmu.

Najlepšie zemiakové placky budú zo starších zemiakov, pretože obsahujú viac škrobu.

 

 

Sú tiež menej vodnaté ako novšie zemiaky.

Na placky si vyberte zemiaky typu B a C.

Tu je niekoľko tipov na prípravu chutných zemiakových placiek:

Použite kvalitné zemiaky s vysokým obsahom škrobu.

Cesto na placky nenechajte príliš dlho odpočívať, aby sa zemiaky nerozmočili.

Smažte placky na dostatočne rozpálenom oleji, aby boli chrumkavé.

Placky po usmažení nechajte okvapkať na papierovej utierke, aby ste odstránili prebytočný olej.

Podávajte placky s vašimi obľúbenými dipmi, ako je kyslá smotana, majonéza, alebo tatárska omáčk

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes