Tu je tajomstvo najlepších pečených zemiakov, ako z drahej reštaurácie: Ani vám nenapadne pridávať k nim tatársku či majonézu!

Výborné zemiačky šťavnaté a pritom fantasticky chutné a lahodné. 

Výborné zemiačky šťavnaté a pritom fantasticky chutné a lahodné. Takéto zemiaky podávajú aj vo výborných francúzskych podnikoch.

Potrebujeme:

750 g menších nových zemiakov

2 lyžice olivového oleja

Soľ a korenie podľa chuti

Omáčka:

1 väčší strúčik cesnaku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

70 ml rastliného oleja

2 lyžice dijonskej horčice

2 lyžice jablčného octu

2 lyžice petržlenovej vňate najemno nasekanej

1 lyžicu kryštálového cukru

Postup:

Umyté zemiaky prekrojíme na polovice (alebo štvrťky – ak sú väčšie) a vložíme do väčšej misky. K zemiakom pridáme olivový olej, soľ, korenie a dôkladne premiešame.

Potom zemiaky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre cca 20 minút pri teplote 220 stupňov. Nové zemiaky sa upečú rýchlo, prípadne pečieme dlhšie.

Zatiaľ, čo sú zemiaky v rúre, pripravíme si omáčku. Pretlačený censnak zmiešame s octom, cukrom, horčicou a olejom.

Hotvé zemiaky preložíme do misky, zmiešame s omáčkou, posypeme petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)