TU je tajomstvo, ako variť kukuricu, aby bola sladká, jemná a krásne žltá: Lepšiu som ešte NIKDY neochutnala!

Leto bez kukurice si mnohí ani nevedia predstaviť.

Kukurica patrí medzi obľúbené pochúťky u malých, aj veľkých.

 

 

Ak chcete, aby si kukurica po uvarení zachovala svoju krásnu žltú farbu, skúste tento trik a pridajte tajnú ingredienciu do vody na varenie!

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Kukurica si zachová krásnu žltú farbu, ak do vody na varenie pridáte pár kvapiek citrónovej šťavy. To však nie je všetko!

Ak chcete, aby chutila ešte lepšie, nezabudnite pri príprave použiť aj listy z kukurice, návod, ako na to, nájdete nižšie.

 

 

Vyskúšajte náš jednoduchý zlepšovák na varenú kukuricu!

Postup prípravy

Ingrediencie:

2 kusy kukurice

soľ

pár

kvapiek citrónovej šťavy

Príprava:

Na prípravu varenej kukurice (2 kusy na osobu) odstráňte šupku z kukurice.

Očistite ju.

 

 

Zelené šupky dáme na dno hrnca.

Navrch položíme kukuricu.

Potom šupkami prikryjeme.

 

 

Nalejte toľko osolenej vody, aby bola zakrytá.

Pridajte pár kvapiek citrónovej šťavy, aby kukurica zostala zlatistá.

Varíme cca 1 hodinu (do mäkka).

Potom necháme vychladnúť vo vlastnej šťave.

Podľa chuti dosolíme.

RECEPT na super jemnú a lahodnú kukuricu ako od šéfkuchára

Aby ste ju pripravili ešete lahodnejšie, vyskúšajte tento postup. 

 

 

Je to veľmi jednoduché, stačí postupovať podľa tohoto odporúčania.

Potrebujeme:

Uvedené množstvá sú na 10 hlávok kukurice

2 – 3 litre vody

40 g masla

soľ podľa chuti

Ďalej:

Pár kvapiek citrónovej šťavy pre zachovanie farby

Postup:

Odstráňte listy z kukuričných klasov.

Klasy namočte do vody na 2 hodiny.

 

 

Vďaka tomu budú zrná mäkšie.

Nalejte vodu do hrnca a zapnite sporák.

Hneď ako voda vrie, vložte očistené klásky kukurice do hrnca.

 

 

Potom do vody pridajte maslo.

Prikryte hrniec pokrievkou.

Varte 15 – 20 minút. 

 

 

5 minút pred koncom varenia nasypte do hrnca soľ.

Dovarte.

 

 

Ak pridáte soľ na začiatku varu, zrná môžu byť menej mäkké.

Z kukurice scedíme vodu.

Prikryjeme pokrievkou, zabalíme do uteráka.

 

 

Necháme ešte 20 minút teplé. 

Teraz je varená kukurica pripravená.

Kukurica na grile

Ak chcete sýtejšiu a výraznejšiu chuť, tak skúste kukuricu ugrilovať.

Vezmite niekoľko kláskov kukurice a varte ich 15 – 20 minút. 

Ak je kukurica mäkká, potom je možné tento krok preskočiť.

Klasy kukurice nakrájame na rovnomerne veľké kúsky, potrieme maslom a jemne osolíme.

 

 

Položte kúsky kukurice na horúci povrch grilu.

Opečte ich zo všetkých strán do zlatista. 

Potom preložte kukuricu do pekáča.

Vložte do predhriatej rúry na ďalších 5 minút. 

Teraz je grilovaná kukurica pripravená.

 

 

Kukurica môže byť vynikajúcou prílohou k mäsu alebo k rybe, príčom môžete ju podávať aj ako samostatné jedlo.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay