Domáce krehké TRUBIČKY s talianskym snehom: Nekupujte lístkové cesto, tento RECEPT nemá konkurenciu!

Výborné domáce trubičky, ktoré viete rýchlo pripraviť a na sviatočnom stole sa budú krásne vynímať.

Samozrejme, môžete ich pripraviť aj z klasického lístkového cesta, ale recept, ktorý vám dnes prinášame je ešte oveľa lepší.

Trubičky sú z fantastického a rýchleho krehkého cesta z kyslej smotany. S cestom sa pracuje luxusne – vláčne, jemné a pri práci sa vôbec neláme a neodpadáva z kovových trubičiek.

Navyše, sú plnené talianskym snehom, ktorý je jednoduchý na prírpavu a chutí ešte lahodnejšie, ako klasika. Navyše, perfektne drží tvar.

Keď to vydržíte a trubičky postoja v chladničke jeden deň, tak je to doslova nebíčko v papuľke.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Cesto:

380 g hladká múka + na podsypávanie

250 g Hera

200 g kyslá smotana

1 ks vajce

na pomazanie trubičiek tuk

Taliansky sneh:

150 g bielkok (cca 5 ks)

120 g kryštálový cukor

240 g krupicový cukor

na zaliatie voda

Postup:

Z múky, tuku a kyslej smotany vypracujte hladké cesto. Zabaľte do fólie a dajte na niekoľko hodín do chladničky.

Trubičky si natrieme tukom a začneme s „navliekaním“ cesta, ktoré som radielkom nakrájala na asi 2 mm hrubé pruhy.

Všetky kremrole pomažte rozšľahaným vajíčkom a dajte piecť do vyhriatej rúry. Pečte 12 – 15 minút v závislosti na veľkosti rúrky, až sú krásne zlaté. Nechajte chvíľku vychladnúť, potom opatrne stiahnite rúrky z trubičiek, pozor sú krehké.

Bielky vyšľaháme so 120 g cukru na pevný sneh. Na sporáku uvarte 240 g cukru s vodou (vody pridajte len na ponorenie cukru) na teplotu 115 -120° C.

Rozvar nemiešajte, len nakláňajte kastrólik.

Roztopený cukor sa pomaly vlieva do vyšľahaných bielkov, pošas vlievania hmoty neprestávajte šľahať.

Pred plnením dajte sneh ešte na chvíľku do chladničky, lepšie sa s ním potom pracuje.

Sneh dajte do vrecka s hladkou trubičkou a plňte kremrole z oboch strán, aby bol sneh pekne po celej dĺžke.

Naplnené rúrky dajte do chladničky odležať. Pred servírovaním pocukrujte.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn