Lístkové cesto je výbornou potravinou na každodenné použitie. Dobre sa s ním pracuje, je rýchlo upečené a môžeme ho pripravovať na slano, na sladko a na milión rôznych spôsobov. Prinášame vám niekoľko trikov, ktoré ste možno doteraz nepoznali!
Lístkové cesto sa na plech neprichytí, ak pred pečením prepláchnete plech studenou vodou – nepotrebujete plech mastiť, ani používať papier na pečenie.
Nakrájané lístkové cesto sa bude dobre lisovať, ak ho necháte pred spravovaním 20 minút odležať.
Pri vyvaľkaní sa cesto nebude sťahovať, ak ho na niekoľkých miestach popicháte vidličkou.
Ak chcete lístkové cesto správne rozmraziť, jednotlivé pláty čo najskôr oddeľte a rozložte na plech, inak sa k sebe prilepia.
Kuracie mäso a lístkové cesto idú k sebe. Najmä kuracie prsia, ak ich zabalíte do lístkového cesta, máte istotu, že budú šťavnaté a nevysušia sa. Vyskúšajte napríklad tento skvelý recept – nájdete ho TU.
Ak doma nemáte lístkové cesto a nutne ho potrebujete, nezúfajte. Jednoduchú náhradu, ktorá chutí na nerozoznanie, vyrobíte za 10 minút, z kefíru. Celý postup ako na to, nájdete TU.