Cukrárka ukázala geniálne triky na zdobenie dezertov, za ktoré by ste si v cukrárni poriadne priplatili: Túto nádheru zvládnete celkom sami!

Myslíte si, že úžasné dekorácie ako z cukrárne nedokážete vyrobiť sami? Ste na omyle -profíci vám ukážu zopár skvelých trikov, ako vykúzliť tie najkrajšie ozdoby na zákusky aj torty doma a nemusíte mať žiadne skúsenosti so zdobením. S týmito trikmi budú vaše dezerty vyzerať miliónovo.

Stačí  kúpiť medové pláty a naplniť krémom – tieto torty dostanú každého!

Ako na to?

Jednoducho si medové pláty necháte tak, ako sú a budete mať klasickú tortu, alebo ich vykrojíte do tvaru, aký potrebujete.

Potom si musíte vymiešať tuhý krém, ktorý dobre drží. Ja som použila mascarpone-tvarohový krém. Naň si ušľaháte 2 celé mascarpone s 200 ml šľahačkovej smotany, pridáte 250 g jemného tvarohu a osladíte podľa chuti. Výborné je pridať aj strúhanú pomarančovú kôru a vanilkovú arómu. Krém skvele drží, nerozteká sa a je super-rýchly. Keď ho dáte na 20 minút vychladiť, pracuje sa s ním ešte lepšie.

Potom prichádza najťažšia časť, krém navrstvíte do vrecka a trpezlivo zdobte. Pláty sa dajú samozrejme aj upiecť, ale ak kúpite medové z obchodu, máte to úplne bez pečenia.

Nádherná inšpirácia z pinterestu!

...

zdroj: pinterest

Pozrite sa na tú nádheru – pláty si môžete upiecť, alebo použiť už hotové, medové pláty!

Zdobenie pomocou lentiliek, tyčiniek a obyčajných piškót

Aj tá najjednoduchšia nepečená torta môže vyzerať miliónovo. Pozrite sa na najkrajšie nápady, ako ozdobiť torty pomocou lentiliek, piškót či tyčiniek.

Obyčajná piškóta, ktorú len naskladáte na seba

Zdobenie pomocou bublinkovej fólie

Papier na pečenie a čokoláda – stačí nechať zaschnúť a priložiť na povrch torty

Nemáte napečené? Stačia vám obyčajné piškóty

Falošné parížske rožky

Potrebujeme:

Dlhé piškóty

400 ml smotany na šľahanie 33%

200 g čokolády na varenie

2 bal. stužovača do šľahačky

100 g práškového cukru

Vrchná vrstva:

100 g čokolády na varenie

50 g masla

30 g tuku

Postup:

Do hrnca nalejeme smotanu na šľahanie a preložíme na sporák. Postupne zahrievame na miernom ohni a potom odstavíme – smotana sa nesmie variť!

Do horúcej smotany pridáme cukor a čokoládu na varenie nalámanú na kúsky. Miešame, kým sa čokoláda celkom nerozpustí a necháme vychladnúť – ideálne uložíme na celú noc do chladničky.

Potom smotanu s čokoládou vyšľaháme so stužovačmi na tuhú šľahačku. Navrstvíme ju do cukrárenského vrecka (príp. do igelitového vrecka z odstrihnutým rohom) a navrstvíme na dlhé piškóty.

Nakoniec si pripravíme polevu.  Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom a tukom. Keď sú ingrediencie rozpustené, zložíme z plameňa a necháme chvíľu vychladnúť.  V čokoláde máčame dlhé piškóty a uložíme ich piškóty s krémom. Nakoniec posypeme strúhaným kokosom. Vložím do chladničky stuhnúť a môžeme podávať.

Sladké hamburgery

Ľubovolný krém – lebo šľahačka na plnenie. Pokvapkajte rumom a podsypte kokosom. Dozdobiť ovocím.

Ďalšie krásne nápady

Použite ploché okrúhle sušienky na spodok. Na vrch položte piškótu viackrát namočenú do bielej čokolády. Jednu posypte kokosom, jednu čokoládovým zdobením. Ozdobte podľa vášho vkusu.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

Cukríky marshmallow

Ak nemáte so zdobením žiadne skúsenosti a predsa by ste radi vytvorili peknú sladkú ozdobu na dezerty, ktoré pripravujete pre svojich drahých, máme pre vás skvelý tip. Najjednoduchšie sladké kvety, ktoré vyrobíte jednoducho a na sladkých dezertoch pôsobia skutočne krásne.

MarshmallowCakeToppersHeader-750x364

d9053b34-2cb7-42a7-af74-442d8d4bd515

marshmallow-petal-topped-cupcakes-1-large

Video:

Romantické zdobenie pomocou zeleniny

Zo zeleru si vytvoríte akúsi pečiatku – prerezaný zeler má tvar ruže, na ktorú nanesiete potravinárske farbivo a jednoducho otlačíte na biely fondán. Výsledok je skutočne čarovný.

cellery

cellery 1

cellery2

cellery 4

 

IMG_1774-682x1024

zdroj: pinterest