plny-hrniec_transparent_negativ.png

Trik tety z Moravy, s ktorým bude každé cesto nadýchanejšie a vláčnejšie: Tú zmenu spoznáte už pri prvom pečení!

Moja teta mala vždy bezkonkurenčné a krásne nadýchané koláče. Cesto bolo vždy fantastické a to aj na druhý deň. Ja som vždy dodržala celý recept do bodky a cesto také dobré nikdy nebolo, našťastie, zistila som jej zlepšovák.

Moja teta mala vždy bezkonkurenčné a krásne nadýchané koláče. Cesto bolo vždy fantastické a to aj na druhý deň. Ja som vždy dodržala celý recept do bodky a cesto také dobré nikdy nebolo, našťastie, zistila som jej zlepšovák. Povedala mi, že takto pečie od mladosti, je to teda rokmi overený zlepšovák!

Zmena je v prísade, ktorú asi používate do celkom iných receptov – v majonéze! Pridávam do kysnutého cesta, cesta na bežné koláče a aj do zákuskového cesta. Chystám sa piecť aj linecké, tak možno pridám aj tam. Stačí 1 lyžica (na menšiu dávku cesta 1 lyžička) majonézy do cesta.

Potrebujeme:

2 šálky hladkej múky

2/3 šálky kakového prášku

1 a ¼ čajovej lyžičky jedlej sódy

1 a ¼ lyžičky prášku na pečenie

3 vajcia

1 a 2/3 šálky kr. cukru

1 lyžičku vanilkovej arómy

1 šálku majonézy

1 a 1/3 šálky vody

Postup:

Suché prísady zmiešame zvlášť a tekuté zvlášť. Potom obe hmoty opatrne spojíme a vymiešame jednotné cesto. Nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút.

Koláč môžeme ozdobiť čokoládovou alebo rumovou polevou, prípadne šľahačkou.

Prajem vám dobrú chuť! :-)

Maťka D.

Najlepšie recepty na dnes