Niet pochýb o tom, že každá gazdinka má svoj osvedčený recept na palacinky.
Možno nastal ten správny čas vyskúšať palacinkový trik, o ktorom profesionálni šéfkuchári tvrdia, že je zázračný a vytvára z tejto pochúťky niečo nové a veľkolepé.
Vynikajúci trik na dokonalé palacinky z portálu 24sedam.
Všetko, čo musíte urobiť, je pridať trochu piva do zmesi na palacinky.
Pivo zosilňuje účinok prášku do pečiva v ceste
To znamená, že prispeje k tomu, že sa palacinky počas pečenia trochu nadvihnú, ale vo vnútri ostanú mäkké a nadýchané.
Pivo totiž vytvára oxid uhličitý.
Ten pôsobí tak ako prírodný kypriaci prášok.
Pričom robí cesto sypkým a mimoriadne jemným, takže sa rozplýva v ústach.
Pivo tiež prispeje k tomu, že textúra palaciniek bude veľmi jemná, vzdušná a s množstvom malých bubliniek.
Môžete pridať akýkoľvek druh piva.
Zvolený druh ovplyvní to, či budú palacinky okrem krásnej textúry viac alebo menej sladké.
Kuchári vo všeobecnosti odporúčajú pridať svetlé pivo.
Pokiaľ ide o množstvo piva, ktoré pridávate, malo by byť tiež ľubovoľné.
To znamená, že závisí od toho, koľko ho dáte do zmesi.
Najčastejšou radou však je, že pomer by mal byť 50:50.
Napríklad jeden pohár mlieka a jeden pohár piva.
Recept na jemné a krásne nadýchané palacinky s pivom
Jemné palacinky s využitím netradičnej suroviny-piva.
Potrebujeme:
3 vajíčka
1 hrnček mlieka (250 ml)
1 hrnček svetlého piva
2 polievkové lyžice roztopeného masla
2 hrnčeky hladkej múky
1 polievková lyžica cukru
štipka soli
Ďalej voliteľné:
Tvaroh
Šľahačka
Džem
Lekvár
Česrtsvé ovocie
Nutella
Postup:
Z pripravených ingrediencií pripravíme cesto.
Na rozpálenej jemne vymastenej panvici pečieme tenké palacinky.
Plníme sladkou alebo slanou plnkou (v tom prípade do cesta nepridávame cukor).
Dobrú chuť!