plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vezmite starý chlieb a zalejte ho vodou z vodovodu: Kiež by mi tento trik niekto ukázal už skôr!

Starý chlieb nemusí skončiť v koši.

 

 

Tiež nie je potrebné spracovávať ho na strúhanku.

Vďaka jednoduchému triku sa za pár minút zmení znovu na chutný chrumkavý bochník.

 

 

Vyskúšajte túto radu z portálu smakosze a nebudete ľutovať. 

Obnovte starý chlieb

Každému z nás sa stalo, že sme kúpili príliš veľa chleba.

Po čase sme mali doma bochník vyschnutého chleba, ktorý už nie je chutný.

 

 

Našťastie existuje jednoduchý trik, ktorý nás zachráni pred plytvaním jedlom.

Ak chlieb nemá žiadne stopy po plesni, oplatí sa okamžite konať.

Tieto jednoduché kroky môžete urobiť, aby chlieb opäť potešil chuťou a textúrou.

Starý chlieb je ako nový za pár minút

Na osvieženie tvrdého chleba budete potrebovať rúru, vodu a trochu trpezlivosti.

 

 

Zariadenie je potrebné nastaviť na teplotu 160 °C.

Pred vložením do rúry musíme chlieb namočiť a položiť na plech.

Po 8 minútach v predhriatej rúre stvrdnutý chlieb opäť zmäkne a možno ho krájať.

Správne skladovanie chleba

 

 

Správne uskladnenie chleba predĺži jeho čerstvosť.

Najlepšie je vložiť bochník do papierového vrecka a takto ho vložiť do bochníka.

Chlieb sa samozrejme oplatí aj zamraziť.

Najlepšie je ho predtým nakrájať, aby ste si vždy vytiahli z mrazničky len toľko krajcov, koľko zjete.

 

 

Rýchly recept zo starého chleba

Neuveriteľne chutný a rýchly recept pripravený z pár ingrediencií.

Starý chlieb už odteraz nebudete vyhadzovať a takéto raňajky ulahodia celej rodine. 

Sú mimoriadne chutné a rýchle.

 

 

Potrebujeme:

chlieb

salámu

200 g syra

4 vajcia

300 g smotanového syra (syrokrém)

200 ml mlieka

20 g masla

soľ

oregano

 

Postup:

Starý chlieb alebo bagetu nakrájame na krajce.

Zapekaciu misku vymastíme roztopeným maslom.

Na dno naukladáme nakrájané plátky.

Posypeme nastrúhaným syrom.

 

 

Potom naukladáme plátky salámy.

Do samostatnej misky pridáme vajcia.

Pridáme smotanový syr.

Nalejeme roztopené maslo a metličkou premiešame.

 

 

Do zmesi nasypeme soľ a oregano.

Nalejeme mlieko a dobre zamiešame.

Vajíčkovú zmes nalejeme do zapekacej formy.

Vrch posypeme nastrúhaným syrom.

 

 

Formu vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 30 minút pri teplote 200°C.

Po upečení necháme vychladnúť a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes