plny-hrniec_transparent_negativ.png

Recept na lacnú a chutnú večeru: Pripravte si kuraciu pečienku a pri jej príprave použite tento trik s vidličkou!

Kuraciu pečeň zvládnete pripraviť za menej ako 20 minút a vytvoríte z nej chutný obed alebo večeru.

Žiaľ, pečeň pri vyprážaní vystreľuje tuk na všetky strany a po varení budete musieť upratať celú kuchyňu.

Existuje však jednoduchý trik, ako si ušetriť tieto problémy.

 

 

Ako uvádza portál haps, postačí vám obyčajná vidlička.

Kuracia pečienka má svojich priaznivcov i tých, ktorí ešte neobjavili jej chuť a hodnotu.

Recept na kuraciu pečeň je triviálny, ale stojí za to poznať trik, vďaka ktorému ostane kuchyňa čistá a pečienka chutná.

 

 

 

Dôležitý je okamih solenia a pred vložením do panvice sa oplatí pečienku mierne popichať vidličkou, aby pri vyprážaní neprskala ako šialená.

Pridajte trochu cibule a zemiakovej kaše a máte perfektnú večeru .

Ingrediencie:

500 g kuracej pečene

2 cibule

hladká múka

soľ

čierne mleté korenie

olej na vyprážanie

 

 

Postup:

Pečeň dôkladne očistite a opláchnite pod tečúcou vodou.

Potom osušte papierovou utierkou.

A zo všetkých strán obaľte v múke. 

 

 

Následne každý kúsok popichajte vidličkou.

Nakrájajte cibuľu na pol krúžky a na panvici rozohrejte olej.

 

 

Pridajte cibuľu a opečte ju do zlatista.

Potom ju vyberte z panvice a položte na tanier.

V tej istej panvici zohrejte ďalšiu lyžicu oleja a na pomerne vysokej teplote opečte pečeň z oboch strán (cca 2 minúty).

Potom znížte teplotu, pridajte cibuľu a zalejte trochou vody alebo vývaru, aby vznikla chutná šťava.

 

 

Prikryté dusíme, kým pečeň nezmäkne.

Až teraz na konci pridajte soľ a korenie.

Dusíme ešte 5 minút.

Podávame so zemiakovou kašou a šalátom alebo kyslou uhorkou.

Pečeň pred prípravou zalejte vriacou vodou a pridajte horčicu

 

 

Toto je jeden z najlepších receptov na prípravu chutnej a mäkkej pečene.

Platí to pre kuraciu, bravčovú, aj hovädziu pečeň a stačí ju len pripraviť podľa tohto postupu.

Kuracia pečeň bude neskutočne jemná, lahodná, doslova sa bude rozplývať na jazyku.

Skúste ju pripraviť týmto spôsobom a zaručene nebudete ľutovať.

Potrebujeme:

700 g pečeň kuracia

3 – 4 cibule

2 strúčiky cesnaku

4 PL kyslej smotany

2 PL vody

1 ČL horčice

soľ

korenie podľa chuti

Postup:

Pečienku si nakrájame na menšie kúsky, zalejeme vriacou vodou a necháme stáť 2 – 3 minúty. 

TIP:

Po naliatí vriacej vody bude pečienka ešte jemnejšia, ako keď ju zalejete mliekom, zbaví ju nepríjemné zápachu a bude mäkká.

 

 

Cibuľu aj cesnak ošúpeme.

Cibuľu nakrájame na tenké polkrúžky a orestujeme ju na rastlinnom oleji.

Posypeme ju trochou cukru a štipkou soli.

Keď je cibuľa sfarbená do zlatista, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak.

Orestujeme.

Po 30 – 60 sekundách pridáme pečeň.

 

 

Podľa chuti osolíme a znížime teplotu.

Dusíme 3 minúty a panvicu zakryjeme pokrievkou.

Pripravíme si omáčku z kyslej smotany a horčice, ktorou zalejeme pečeň.

Dusíme pod pokrievkou 10 minút.

 

 

 

Môžeme podávať so zemiakovou kašou, varenou ryžou alebo s inou obľúbenou prílohou.

Pečeň je výborná aj len s obyčajným chlebíkom.

Prajeme dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes