plny-hrniec_transparent_negativ.png

Toto je pohárový trik: Takto pripravte koláč a uvidíte úžasný výsledok!

Famózny čokoládovo-čerešňový koláč nadýchaný vďaka triku s pohárom.

Doma pripravujem túto neodolateľnú lahôdku najmä na detské oslavy, pretože si ju veľmi obľúbili.

 

 

Jednoduchý recept na neodolateľný koláč z youtube kanála Amo Receitas.

Potrebujeme:

2 vajcia

3 PL kryštálového cukru (45 g)

2 PL masla alebo margarínu (50 g)

1/2 šálky mlieka (100 ml)

štipku soli

1 ČL suchého droždia (5 g)

1 ČL vanilkového cukru (5 g)

4 šálky múky (400 g)

1 šálku čokoládových lupienkov (140 g)

nutellu podľa chuti

čerešne

Postup:

Do hlbokej misy nalejeme mlieko.

Pridáme droždie a metličkou dobre premiešame.

 

 

Pridáme vajcia a zamiešame.

Ďalej pridáme zmäknuté maslo, cukor, vanilkový cukor a opäť premiešame.

 

 

Nasypeme časť múky, pridáme soľ a špachtľou dobre premiešame.

Postupne pridávame múku a miešame.

 

 

Cesto ručne vymiesime na pomúčenom stole.

Rukami ho roztiahneme, posypeme čokoládovými lupienkami, dôkladne vymiesime a vytvarujeme guľu.

 

 

Formu na tortu vymastíme zmäknutým maslom.

Vložíme cesto a roztiahneme po celej ploche.

 

 

Potom niekoľkokrát vtlačíme do cesta pohár.

Ide o jednoduchý cukrársky trik, vďaka ktorému bude cesto mäkšie.

Formu prekryjeme fóliou a cesto necháme hodinu odpočívať.

 

 

Pomocou cukrárskeho vrecka na cesto nanesieme nutellu.

Formu vložíme do predhriatej rúry na 160°C a pečieme 30 minút.

 

 

Vrch ozdobíme nasekanými čerešňami a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

 

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes