Keby som tento TRIK poznala skôr, kúpila by som si oveľa viac kapusty: Dajte ju do sáčku a LEN na 30 minút do mrazničky!

Keď už dnes plánujete, čo zajtra na obed a máte doma kapustu, určite skúste tento zlepšovák z youtube.

Ak pri plnení kapustových listov vždy pracne oddeľujete jednotlivé listy a varíte ich vo vode, toto určite oceníte a výborné jedlo pripravíte oveľa rýchlejšie a pohodlnejšie.

Dokonca, nepotrebujete ani mleté mäso a máte geniálne jedlo za pár centov!

Potrebujeme:

kapusta – 1 kus

cibuľa – 2 kusy

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

olej – 25 ml

paradajky lúpané – 100 g

paradajková pasta – 15 g

soľ – 7 g

čierne mleté korenie – 3 g

bazalka – 3 g

sladká paprika – 5 g

ryža – 200 g

voda – 200 ml

paradajková omáčka – 150 g

Na záver:

voda – 100 g

soľ

čierne mleté korenie

Postup:

Najskôr pripravíme kapustu a poradíme vám na to perfektný trik.

Kapustu dáme do igelitovej tašky a vložíme na 30 minút do mrazničky.

Kapustu vyberieme a odstránime hlúb.

Teraz oddeľujeme jednotlivé listy – sú presne ako obvarené, mäkké a výborne sa s nimi pracuje. Škoda, že som tento trik nepoznala skôr, je to naozaj perfektný zlepšovák.

Cibuľku nakrájame nadrobno.

Osmažíme na panvici.

Pridáme nakrájané lúpané paradajky s dužinou a aj paradajkovú pastu.

Ochutíme soľou, koreninami.

Pridáme umytú, scedenú surovú ryžu.

Podlejeme vodou a varíme na miernom ohni 15 minút.

Potom zmesou naplníme listy a stočíme do tvaru slimáka.

Uložíme na zľahka vyastenú panvicu.

Zalejeme paradajkovou omáčkou a podlejeme vodou.

Ochutníme soľou, korením a na miesrnom ohni varíme pod pokrievkou 30 minút.

Vynikajúce jedlo je hotové!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay