plny-hrniec_transparent_negativ.png

Máte doma LEN ihlu a slivky? Toto tajomstvo pozná len málokto – musím to hneď vyskúšať!

O tomto nápade som nikdy predtým nepočula, ale hneď som ho aj vyskúšala a je výborný.

 

 

Našli sme ho na youtube a rozhodne stojí za vyskúšanie!

Vedeli ste, že úrodu sliviek môžete uchovať na zimu tým najjednoduchším a zároveň najchutnejším spôsobom pomocou obyčajnej ihly?

Žiadne krájanie ani odkôstkovanie – celá príprava vám zaberie minútku a v zime si to nebudete vedieť vynachváliť.

Slivky stačí len popichať ihlou, uložiť do pohára a ochutiť jednou lyžicou cukru.

Výborný domáci kompót je o chvíľu na stole

Potrebujeme:

Slivky

Ihlu

4 lyžice kr. cukru

Postup:

Pripravíme si slivky, vyberáme si len pevné zrelé slivky, ktoré nie sú poškodené.

 

 

Každú slivku popicháme ihlou.

 

 

 

 

 

Slivky ukaldáme do čistého pohára.

 

 

Keď sú naplnené všetky poháre, pridáme vodu.

 

 

Studenú vodu nalievame až po vrch.

Do každého pohára pridáme lyžicu cukru.

 

 

Zatvoríme viečkom.

 

 

 

 

 

Do hrnca dáme utierku a uložíme poháre.

 

 

Do hrnca nalejeme vodu (do 3/4 pohárov) a preložíme na plameň.

 

 

 

 

 

Varíme 40 minút, od bodu varu uberieme plameň.

 

 

 

 

Hotové kompóty necháme vychladnúť a skladujeme ako bežné zaváraniny.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes