plny-hrniec_transparent_negativ.png

Naučte sa tento trik s marhuľami a ihlou: Marhule na zimu nechutil nikdy lepšie!

Zapamätajte si tento trik s ihlou, keď budete najbližšie zavárať.

Vaše marhuľové kompóty budú oveľa ešte chutnejšie.

 

 

Jednoduchý spôsob zavárania.

Urobte si zásoby na zimu!

 

 

Postupujte podľa tohto receptu z youtube kanála Moja kuchyňa Tanja.

Potrebujeme:

1,5 kg marhúľ

1 PL kryštálového cukru na každý pohár

sterilizované zaváraninové poháre

Postup:

Ako prvé si marhule dôkladne umyjeme. 

 

 

Teraz si zoberieme čistú sterilnú ihlu.

Každú marhuľu na viacerých miestach poprepichujeme. 

Vyberajte zdravé a nepoškodené ovocie.

 

 

Pripravíme si čisté suché poháre, ktoré sme si predtým sterilizovali.

Marhule popicháme ihlou.

Začneme ich plniť do pohárov.

 

 

Keď máme poháre naplnené marhuľami, pridáme do každého lyžicu cukru. 

 

 

Poháre následne naplníme až po vrch vodou.

Uzavrieme ich čistými novými viečkami.

Na dno širšieho hrnca si dáme riadovú utierku.

Naukladáme poháre s marhuľami.

 

 

Do hrnca nalejeme vodu až po vrchnák pohárov. 

Hrniec dáme na sporák, zapneme na silný ohrev a necháme vodu zovrieť. 

Potom ohrev znížime a takto zavárame 40 minút. 

Po uplynutí tejto doby sporák vypneme a poháre necháme postupne vychladnúť vo vode. 

Poháre s marhuľami skladujte na chladnom a tmavom mieste. 

Dobrú chuť!

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes