Recept na brilantný čokoládovo-pudingový dezert s prípravou, ktorá vám rozšíri obzory.
Naučila som tento trik s fľašou aj moju svokru a odvtedy mi za neho ďakuje.
Vynikajúci koláč z youtube pripravený pomocou šikovného triku.
Potrebujeme:
300 g sušienok
150 g masla
1,5 l mlieka
120 g pudingového prášku s vanilkovou príchuťou
200 g kryštálového cukru
150 g horkej čokolády
Postup:
Do misky s mletými sušienkami pridáme rozpustené maslo a premiešame.
Zmes pridáme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.
Rovnomerne ju lyžičkou roztlačíme po celej ploche.
Plastovú fľašu odrežeme približne v tretine a vložíme ju do stredu formy.
Do hrnca s mliekom pridáme cukor, pudingový prášok a za tepla miešame metličkou.
Pokračujeme v miešaní, kým nám nevznikne riedka zmes, ktorú si rozdelíme do dvoch misiek.
Do jednej z misiek za tepla pridáme nalámanú horkú čokoládu a metličkou miešame, kým sa neroztopí.
Cez fľašu vo forme dovnútra striedavo lejeme bledú a tmavú zmes.
Nakoniec vyberieme fľašu a do stredu nalejeme zvyšnú zmes.
Formu vložíme na jednu hodinu do chladničky a po vychladnutí môžeme servírovať.
Bonus:
Potrebujeme:
500 g mascarpone alebo iný krémový syr
100 g bieleho jogurtu
3 vajcia
100 g kryštálového cukru
10 g vanilkového cukru
1 vrecko vanilkového pudingu v prášku
30 g kakaa v prášku
100 g čerešní
Postup:
Do misky s mascarpone pridáme biely jogurt, vajcia, cukor, vanilkový cukor a mixérom rozšľaháme na hustý krém.
Potom pridáme pudingový prášok a opäť rozšľaháme.
Krém rozdelíme do dvoch misiek, do jednej pridáme kakao a lyžičkou poriadne zamiešame.
Do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie postupne na striedačku lyžicou pridávame krémy.
Na vrch rozmiestnime čerešne a dáme piecť do rúry na 40 minút pri teplote 160°C.
Lahodný koláč môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: