Škoda, že som tento úžasný a jednoduchý trik s FĽAŠOU nepoznala skôr: Teraz všetky moje koláče vyzerajú fantasticky!

Recept na brilantný čokoládovo-pudingový dezert s prípravou, ktorá vám rozšíri obzory.

Naučila som tento trik s fľašou aj moju svokru a odvtedy mi za neho ďakuje.

 

 

Vynikajúci koláč z youtube pripravený pomocou šikovného triku.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

300 g sušienok

150 g masla

1,5 l mlieka

120 g pudingového prášku s vanilkovou príchuťou

200 g kryštálového cukru

150 g horkej čokolády

Postup:

Do misky s mletými sušienkami pridáme rozpustené maslo a premiešame.

Zmes pridáme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.

Rovnomerne ju lyžičkou roztlačíme po celej ploche.

 

 

Plastovú fľašu odrežeme približne v tretine a vložíme ju do stredu formy.

Do hrnca s mliekom pridáme cukor, pudingový prášok a za tepla miešame metličkou.

Pokračujeme v miešaní, kým nám nevznikne riedka zmes, ktorú si rozdelíme do dvoch misiek.

 

 

Do jednej z misiek za tepla pridáme nalámanú horkú čokoládu a metličkou miešame, kým sa neroztopí.

Cez fľašu vo forme dovnútra striedavo lejeme bledú a tmavú zmes.

Nakoniec vyberieme fľašu a do stredu nalejeme zvyšnú zmes.

 

 

Formu vložíme na jednu hodinu do chladničky a po vychladnutí môžeme servírovať.

Bonus:

 

Potrebujeme:

500 g mascarpone alebo iný krémový syr

100 g bieleho jogurtu

3 vajcia

100 g kryštálového cukru

10 g vanilkového cukru

1 vrecko vanilkového pudingu v prášku

30 g kakaa v prášku

100 g čerešní

Postup:

Do misky s mascarpone pridáme biely jogurt, vajcia, cukor, vanilkový cukor a mixérom rozšľaháme na hustý krém.

Potom pridáme pudingový prášok a opäť rozšľaháme.

 

 

Krém rozdelíme do dvoch misiek, do jednej pridáme kakao a lyžičkou poriadne zamiešame.

Do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie postupne na striedačku lyžicou pridávame krémy.

 

 

Na vrch rozmiestnime čerešne a dáme piecť do rúry na 40 minút pri teplote 160°C.

Lahodný koláč môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Témy:


Pridajte svoj komentár