Namočte palacinky do tejto zmesi: Starý babičkin TRIK, vďaka ktorému budú chutiť omnoho lepšie a skoro nikto to nepozná!

Receptov na palacinky je neúrekom a stačí si len vybrať ten, ktorý vám najviac vyhovuje.

Dnes vám ponúkame jeden recept, ktorý si možno pamätajú naše babičky.

Vďaka nemu budú aj odležané palacinky znovu ako čerstvé!

 

 

...

Potrebujeme:

200 + 200 ml mlieka

200 ml vriacej vody

1 šálku hladkej múky (250 ml)

3 vajcia

60 g kryštálového cukru

1/2 ČL soli

3 PL rastlinného oleja

80 g masla

Postup:

Do misy si rozbijeme vajíčka.

Pridáme soľ, cukor.

Metličkou vyšľaháme.

Potom zašľaháme 200 ml mlieka.

Zapracujeme múku tak, aby neostali hrudky. 

 

 

Postupne za stáleho šľahania nalievame horúcu vodu a následne aj olej.

 

 

Cesto ešte premiešame, prikryjeme a necháme stáť 15 minút.

Z tohto cesta si pripravíme klasické palacinky.

Robíme to tak, že primerané množstvo nalievame rovnomerne na vymastenú panvicu.

Opekáme z oboch strán.

Keď máme palacinky hotové, do hlbšej panvice si nalejeme 200 ml mlieka.

Pridáme 40 g masla, ktoré v ňom necháme rozpustiť a premiešame.

Na panvici si rozpustíme zvyšných 40 g masla.

 

 

Teraz každú palacinku preložíme 2-krát na polovicu.

Každý kúsok namočíme najskôr do mlieka s maslom a potom uložíme na panvicu s maslom.

Na jednu panvicu sa nám zmestia 4 poskladané palacinky, ktoré následne ešte polejeme trochou mlieka s maslom.

Prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť 7 – 10 minút.

Hotovo, teraz palacinky vyberieme a servírujeme podľa chuti s ovocím, džemom a pod.

Môžeme posypať práškovým cukrom.

 

 

Toto je skvelý spôsob, ako spracovať aj palacinky, ktoré vám ostali z predchádzajúceho dňa.

Budú znova ako čerstvé.

Dobrú chuť!

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay