plny-hrniec_transparent_negativ.png

Škoda že sme to nevedeli skôr: Trik šéfkuchárov, ako si doma pripraviť dokonalé chrumkavé hranolky, ktoré nie sú nasiaknuté olejom!

Recept na perfektné hranolky, ktoré tromfnú aj hranolky z fastfoodov. Takto jednoducho si ich pripravíte doma!

Recept na perfektné hranolky, ktoré tromfnú aj hranolky z fastfoodov.

S týmto trikom chutia ako z výbornej reštaurácie a tak môžete mať pri každom súste pociť, že vám ich pripravil vyhlásený šéfkuchár.

Takto jednoducho si ich pripravíte doma podľa triku šéfkuchára z youtube!

 

 

Potrebujeme:

8 väčších zemiakov

2 PL octu

vodu

bavlnenú utierku alebo papierové kuchynské utierky

1 PL kukuričného škrobu

slnečnicový olej

Postup:

Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na hranolky.

Dáme do misy, zalejeme vodou a pridáme 2 PL octu.

Zamiešame a necháme stáť asi 10 minút.

Potom všetku vodu s octom zlejeme a hranolky dôkladne osušíme bavlnenou utierkou, alebo papierovými kuchynskými utierkami.

Ocot pomôže zemiaky zbaviť prílišnej vlhkosti.

Keď máme hranolky osušené, vložíme ich do čistej suchej misy.

Posypeme lyžicou kukuričného škrobu.

 

Foto: youtube/Diário de Família

 

Premiešame rukou tak, aby sme v škrobe rovnomerne obalili všetky hranolky (škrob zabráni tomu, aby hranolky nasiakli príliš veľa oleja).

Potom ich takto necháme stáť 5 minút.

Až potom začneme vysmážať.

Na panvicu si dáme olej a dostatočne zohrejeme.

Uložíme na ňu prvú dávku hranoliek.

Vysmážame do zlatista.

 

 

Foto: youtube/Diário de Família

 

Následne hotové hranolky poukladáme na papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočnej mastnoty.

Hotovo!

Môžete podávať samotné, alebo ako prílohu.

 

Foto: youtube/Diário de Família

 

Prajeme dobrú chuť! :-)

 

 

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes