Malý trik pre ešte chutnejšie palacinky: Vyskúšajte ich nabudúce pripraviť takto a budete nadšení!

Palacinky pozná asi každý a väčšinou ich milujú malí, aj veľkí.

Možno máte svoj obľúbený recept, ale ak vyskúšate tento malý trik pri ich príprave, všetci budú nadšení.

Taká maličkosť a chutia božsky!

 

 

...

Nechajte sa inšpirovať touto radou z portálu ripost a už nikdy nebudete robiť palacinky inak.

Tvaroh, džem, či nutella patria medzi obľúbené náplne do palaciniek.

Aby však samotné palacinky chutili ešte lepšie, vyskúšajte tento malý trik.

Tajomstvom je obyčajný citrón. 

 

 

Tieto citrónové palacinky nie sú žiadna veda, ale citrónová kôra ich chuťovo posunie na vyšší level.

Trik je veľmi jednoduchý:

pri príprave cesta jednoducho nastrúhajte do cesta citrónovú alebo pomarančovú kôru. 

Následne môžete palacinky pripraviť tak ako obyčajne.

Citrónová alebo pomarančová kôra zvýrazní a podčiarkne chuť samotných palaciniek. 

Potrebujeme:

1 vajce

100 ml mlieka

100 g hladkej múky

1 PL kryštálového cukru

štipku soli

kôru z jedného citróna alebo pomaranča (v bio kvalite)

50 ml sódovej vody

5 PL rastlinného oleja na opekanie

Postup:

 

 

Ako prvé si vyčistíme citrón alebo pomaranč pomocou sódy bikarbóny.

Potom ich ponoríme do misky s vodou a sódou bikarbónou na 10 minút.

Následne opláchneme studenou vodou.

 

 

Vajce si rozbijeme do misky.

Vyšľaháme metličkou.

Následne pridáme múku, cukor, aj soľ.

 

 

Nalejeme mlieko, sódu.

Nakoniec pridáme postrúhanú citrónovú alebo pomarančovú kôru. 

 

 

Cesto dobre premiešame.

Panvicu si vymastíme olejom a zohrejeme.

 

 

Nalejeme primerané množstvo cesta.

Opekáme na miernom ohni z oboch strán.

 

 

Nakoniec ich už len naplníme podľa chuti.

Môžeme posypať práškovým cukrom a podávame.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay