Trik (nielen) na štedrovečerný stôl: Stačí urobiť jednoduchú vec a ryba bude chutiť ako z luxusnej rešturácie!

Chcete, aby doma pripravená ryba chutila ako v špičkovej reštaurácii? Stačí, ak urobíte túto jednoduchú vec!

Už o niekoľko dní si budeme spolu s našimi rodinami vychutnávať štedrovečernú večeru. Vo väčšine domácností ku nej neodmysliteľne patrí kapor, alebo iná ryba. Máte pocit, že nech zvolíte akýkoľvek recept a spôsob úpravy, ryba nikdy nemá takú chuť, ako v reštaurácii? Naučíme vás jednoduchý trik, ktorý pri príprave rýb používajú aj šéfkuchári. A čo je najlepšie, na prípravu perfektnej ryby nepotrebujete vôbec nič špeciálne.

Potrebujeme:

Soľ

Kryštálový cukor

Filety z rýb

Postup:

Chladené alebo rozmrazené filety dôkladne osušíme papierovým obrúskom. Potom celý povrch posypeme soľou a následne cukrom.

Necháme pôsobiť 5-10 minút a následne opláchneme v studenej – až ľadovej vode. Filety však nepreplachujte pod tečúcou vodou, aby sa štruktúra mäsa neporušila.

Opatrne osušíme papierovým obrúskom a pripravujeme podľa receptu. Chuť ryby bude teraz neodolateľná – ako z reštaurácie.

Dnes najobľúbenejšie