Trik na prípravu fantastických kapustových fliačkov zo starej knihy: Sú 100-krát jemnejšie a také chutné, že do nich už netreba ani mäsko!

Vždy si budem stáž za tým, že tie najlepšie jedlá pochádzajú z čias dávno minulých. Ak ste mali starkú, ktorá rada varila, určite mi dáte za pravdu. :-)

Vždy si budem stáž za tým, že tie najlepšie jedlá pochádzajú z čias dávno minulých. Ak ste mali starkú, ktorá rada varila, určite mi dáte za pravdu. :-) V kuchárskej knihe ešte po prababke som pátrala a vypátrala recept na najlepšie domáce fliačky. Vyskúšala som tento recept a môžeme povedať, že boli skutočne prvotriedne. Rozdiel spočíva len v jedinej prísade – cukre!

Postup:

Hlávkovú kapustu

Trochu oleja

2 lyžice cukru

Soľ a korenie

Fliačky

...

Voliteľné – slaninka alebo šunka

Postup:

Kapustu nastrúhame, posypeme soľou a necháme stáť 30 minút. Potom na troche oleja rozpustíme 2 lyžice cukru – cukor necháme skaramelizovať za stáleho miešania, no treba dávať dobrý pozor, aby sa nepripálil, pretože rýchlo stuhne. Do skaramelizovaného cukru hneď pridáme kapustu, dobre premiešame a dusíme pod pokrievkou, kým kapusta nezmäkne. Môžeme primiešať aj slaninku, nadrobno nasekanú klobásu, alebo šunku.

Keď kapusta zmäkne, zložíme pokrievku a necháme odpariť prebytočnú kvapalinu. Primiešame uvarené cestoviny, dochutíme soľou a korením, premiešame, zložíme z plameňa a hneď podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Mirka J.