Prečo som to nevedela skôr? Trik šéfkuchárov, ako si doma pripraviť dokonale chrumkavé a lahodné HRANOLKY – nič lepšie som ešte nejedla!

31746 0

Bolo by prakticky nemožné nájsť niekoho, kto by nemal rád hranolky.

chutné, jednoduché, ľahko sa pripravujú a slúžia ako príloha aj ako chrumkavá  pochúťka.

Máme pre vás jeden výborný trik z youtube, s ktorým sa vám podaria najlepšie hranolky – zaručene chrumkavé a vynikajúce.

Používajú ho ho aj v profi kuchyniach!

A jedna z najzásadnejších vecí, ktorú musia spĺňať dobré hranolky sú chrumkavý povrch a šťavnaté vnútor.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Pri príprave musíte teda vystihnúť presný bod je, keď sa vo vnútro premení na lahodné pyré a povrch ostane chrumkavý.

Práve z tohoto dôvodu môže byť príprava hranoliek niekedy ťažká.

Hranolky s často príliš vysušené, alebo naopak mäkké.

Preto sme sa dnes rozhodli podeliť sa s vami o recept, ktorý vám umožní pripraviť najchrumkavejšie hranolky zo všetkých.

Tajomstvo sa ukrýva v jednom malom detaile – v pridaní octu ktorý spôsobí, že počas vyprážania sa na hranolkách vytvorí chrumkavá kôrka a vnútro sa nevysuši.

Je to úplne jednoduché a všetko, čo na to budete potrebovať sú obyčajné zemiaky, voda a ocot.

Ak chcete získať perfektné zemiaky, musíte pochopiť, že existujú triky, ktoré uľahčujú prípravu. Potom sa naučte pripraviť dokonalé zemiaky s octom.

Krok 1:

Začnite klasicky očistením zemiakov.

Krok 2:

Zemiaky nakrájajte na tyčinky a všetky kúsky vložte do misky s studenou vodou (1 liter) a octom (2 polievkové lyžice) na 20 minút. odložte do chladničky, ideálne aj na 1 hodinu, ale minimálny čas je 20 minút.

Krok 3:

Následne sceďte vodu, osušte zemiaky na papierových utierkach alebo čistej nepoužitej utierke a osmažte v oleji zahriatom na 190 ° C.

Smažíme do zlatista – výsledkom sú fantasticky chrumkavé a vo vnútri jemné hranolky.

video návod:

Náš tip – pripravte si k hranolkám vynikajúci domáci kečup

 

Potrebujeme:

Paradajka 1 kg

1 cibuľa

1 strúčik cesnaku

2 lyžice medu

1 čajová lyžička mletého zázvoru

1 lyžička mletých klinčekov

2 čajové lyžičky mletej škorice

1 lyžica bieleho octu

2 čajové lyžičky cukru

Soľ

Korenie

Postup:

Nakrájajte cibuľu na drobno. Paradajky nakrájajte na kocky.

Nakrájajte cesnak. Vložte všetko do mixéra a mixujte dohladka.

Nalejte obsah do hrnca a povarte ho na strednom ohni. Keď začne zmes bublinkovať, pridáme všetky ostatné prísady.

Varíme, kým nie je omáčka zredukovaná a trochu hustejšia.

Hotovo, máte vynikajúci domáci kečup – kečup môžete ešte vriaci naliať do sterilizovaných pohárov, dobre uzavrieť a odložiť na neskôr.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár