TRIK, ako pripraviť DOKONALÚ domácu knedľu: Skúsila som a parenú knedľu už nerobím, toto je niečo fantastické!

Vynikajúca knedľa, ktorú mám odskúšanú a poviem vám, že ani parená knedľa sa na ňu nechytá.

 

 

Inšpiráciu na tento postup som našla vo výbornom časopise o varení a to už pred 20 rokmi.

Som presvedčená, že kto tento postup vyskúša, už nebude robiť klasickú parenú knedľu.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Knedľa je hebká, ešte vláčnejšia a vynikajúca aj po niekoľkých hodinách, dokonca aj na druhý deń.

Potrebujeme:

2 hrnčeky (250ml) múka hrubá

2 hrnčeky múka polohrubá

42g droždie

6 dcl mlieko približne

1 vajce

2 kávové lyžičky soľ

Postup:

Začíname s prípravou cesta.

 

 

Do misky preosejeme múku, pridáme kvások, soľ a vajce.

Postupne pridávame aj ostatné mlieko, mlieko pridávame opatrne.

Cesto zarobím a nechám chvíľku postáť.

Vypracujeme hladké cesto.

Necháme vykysnúť.

 

 

Cesto je krásne, jemné a nadýchané.

Vykysnuté cesto preklopíme na pomúčenú dosku.

Rozdelíme na 3-4 časti.

 

 

Vytvarujeme knedľu.

Necháme 20 minút podkysnúť.

Do hrnca dáme variť vodu s trochou soli.

Po 20 minútach kysnutia vložíme knedľu.

 

 

Zakryjeme, stiahneme na najslabší plameň.

Varíme 20 minút.

Za ten čas si pripravíme druhú knedľu aby nám stihla podkysnúť.

 

 

Po 20 minútach je knedľa hotová.

Keď mám väčšiu knedľu tak ju varím v pekáči, ktorý si položím na dva horáky (oba horáky po vložení knedľe stiahnem na minimum).

 

 

Výborná k segedínu, alebo gulášu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn