TRIK, ako pripraviť DOKONALÚ domácu knedľu: Skúsila som a parenú knedľu už nerobím, toto je niečo fantastické!

Vynikajúca knedľa, ktorú mám odskúšanú a poviem vám, že ani parená knedľa sa na ňu nechytá.

Inšpiráciu na tento postup som našla vo výbornom časopise o varení a to už pred 20 rokmi.

Som presvedčená, že kto tento postup vyskúša, už nebude robiť klasickú parenú knedľu.

Knedľa je hebká, ešte vláčnejšia a vynikajúca aj po niekoľkých hodinách, dokonca aj na druhý deń.

Potrebujeme:

2 hrnčeky (250ml) múka hrubá

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 hrnčeky múka polohrubá

42g droždie

6 dcl mlieko približne

1 vajce

2 kávové lyžičky soľ

Postup:

Začíname s prípravou cesta.

Do misky preosejeme múku, pridáme kvások, soľ a vajce.

Postupne pridávame aj ostatné mlieko, mlieko pridávame opatrne.

Cesto zarobím a nechám chvíľku postáť.

Vypracujeme hladké cesto.

Necháme vykysnúť.

Cesto je krásne, jemné a nadýchané.

Vykysnuté cesto preklopíme na pomúčenú dosku a rozdelíme na 3-4 časti.

Vytvarujeme knedľu a necháme 20 minút podkysnúť.

Do hrnca dáme variť vodu s trochou soli.

Po 20 minútach kysnutia vložíme knedľu.

Zakryjeme, stiahneme na najslabší plameň a varíme 20 minút.

Za ten čas si pripravíme druhú knedľu aby nám stihla podkysnúť.

Po 20 minútach je knedľa hotová.

Keď mám väčšiu knedľu tak ju varím v pekáči, ktorý si položím na dva horáky (oba horáky po vložení knedľe stiahnem na minimum).

Výborná k segedínu, alebo gulášu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Témy:


Pridajte svoj komentár