TRIK, ktorý som nikdy predtým nepoznala: Cesto na palacinky bude EXTRA jemné a svieže po dlhú dobu, ak pridáte TÚTO prísadu!

Dnes pprinášame zlepšovák, ktorý ste nám, milí čitatelia, poslali vy. Konkrétne pani Majka, ktorá verí, že ho využijú aj ostatní čitatelia.

Vďaka jej jednoduchej rade budú palacinky extra jemné a svieže po dlhú dobu.

 

 

Musíme povedať, že jej tip funguje skvele, vyskúšali sme ho a hoci sme ho nikdy predtým nepoznali, odteraz budeme robiť palacinky už len takto!

...

Pani Majka dostala túto radu ešte od svojej drahej svokry, ktorá bola profesionálna kuchárka a varila božsky.

Jednou z jej špecialít boli pritom práve palacinky.

Ak chcete, aby boli vaše palacinky lahodné, jemné a dlho čerstvé, mali by ste do cesta pridať dve ingrediencie navyše!

 

 

Ak do cesta pridáte trochu obyčajného droždia a slnečnicového oleja, bude oveľa jemnejšia a dlhšie svieže a lahodné.

Vyskúšajte výborný recept pani Majky na tradičné palacinky s malým vylepšením

Postup prípravy je daný krok za krokom, mali by ste ho pripraviť presne podľa tohto a výsledok bude božsky chutný!

 

 

Potrebujeme:

2 vajcia

1 štipka soli

2 dl mlieka

1 dl sódovej vody

20 dkg hladkej múky

2 lyžice oleja

trochu droždia

Postup:

Na prípravu palaciniek najskôr rozšľahajte vajcia mixérom.

 

 

Potom pridajte soľ.

Mlieko a sódovú vodu pridávajte striedavo s múkou.

Nakoniec pridajte aj olej a trochu droždia.

 

 

Potom miešajte, kým nezostanú žiadne hrudky.

Nechajte 15 minút odpočívať.

 

 

Panvicu vymastíme olejom.

Keď je rozohriata, pridáme 1 malú naberačku palacinkového cesta tak, aby vyplnilo dno panvice.

Pečieme 1-2 minúty.

 

 

Potom tortovou stierkou uvoľníme boky do kruhu.

Opatrne siahneme pod cesto a obrátime.

Druhú stranu opečte len pol minúty.

 

 

Položte na rovnú dosku.

Hotové palacinky naplníme podľa chuti.

Dokonca aj podávané s Nutellou, džemom alebo škoricovým cukrom sú nebesky chutné.

 

 

Droždie používam sušené, ale svokra zvykla používať aj čerstvé.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay