plny-hrniec_transparent_negativ.png

Finta, ako obaliť rezne tak, aby boli mäkučké a fantasticky napufkané: Toto som sa naučila ešte za bývalého režimu a praktizujem dodnes – rezeň je ešte chutnejší!

Dobrý deň, chcem sa podeliť o jeden starý zlepšovák, ktorý radím všetkým gazdinkám. Ak sa vám stáva, že rezne nie sú zakaždým rovnaké - myslím tým rovnako dobré, chrumkavé, šťavnaté a pritom krásne napufkané - toto určite využijete.

Dobrý deň, chcem sa podeliť o jeden starý zlepšovák, ktorý radím všetkým gazdinkám. Ak sa vám stáva, že rezne nie sú zakaždým rovnaké – myslím tým rovnako dobré, chrumkavé, šťavnaté a pritom krásne napufkané – toto určite využijete. Mne to poradil pán mäsiar ešte za bývalého režimu a používam to odvtedy stále, moje rezne sú po celej rodine známe, ako tie krásne nafúknuté. :-)

Ako na to?

Neverte, že musíte mať nutne len fritézu a špeciálnu strúhanku, dá sa to aj na obyčajnej panvici. Postup je veľmi jednoduchý. Naklepené a nasolené rezne (ja najčastejšie robím z bravčového karé) treba namočiť do mlieka (ja dávam tak na hodinku, ideálne je však nechať cez noc). Rezne mlieko vypijú a budú jemné a zachovajú si šťavnatosť.

Nie je trojobal ako trojobal

2 hlavné zásady pri obaľovaní – do vajíčok trochu piva a múka polohrubá. Obaľujeme nasledovne – do múky, do vajíčka s pivom, zase do múky, do vajíčka a až potom strúhanku. Také sú nafúknuté a mäkučké, že sa začnú zbiehať slinky, len ich vidíte. Robím to takto už 40 rokov a moje rezne sú po celej rodine preslávené. Vždy sú presne rovnaké – šťavnaté, trojobal chrumkavý a krásne nafúknutý. Ešte musím dodať, že vyprážam výlučne na bravčovej masti. Prajem všetko dobré. :-)

Milada Vavrincová

Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes