Tajný TRIK, ako pripraviť najchutnejší džem z domáceho ovocia: Pozná ho len málokto (RECEPT)!

Chcete pripraviť skutočne fantastický domáci džem napríklad zo sladučkých čerešní? Nezabudnite si pri príprave nachystať aj prášok a trochu masla. Netreba vám žiadne zahusťovadlá, ani želírovací cukor. Výsledok je famózny.

Recept sme pre vás našli na youtube.

Potrebujeme:

2 kilá čerešní

8 šálok cukru (1,5 kg)

2 čajové lyžičky prášku do pečiva (6 gramov)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 čajová lyžička masla

štipka soli

2 lyžice čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy (10 ml)

Postup:

Čerešne zbavíme stopiek a kôstok.

Na odkôstkovanie môžeme použiť slamku.

Nezabudnite k čerešniam pridať aj šťavu, ktorá sa uvoľní pri odkôstkovaní.

Odkôstkované čerešne zasypeme cukrom a odložíme na 12 hodín na chladné miesto.

Preložíme na plameň.

privedieme do varu a pridáme prášok do pečiva – vďaka nemu si džem zachová výraznú a krásnu farbu.

 

Keď sa objaví pena, pridáme maslo – vďaka nemu sa pena stratí, ak nechcete používať maslo, penu jednoducho vezmite lyžicou.

Asi po 35 minútach varenia pridáme soľ a citrónovú šťavu.

Džem varíme asi 50 minút (podľa konzistencie), nezabudnite otestovať konzistenciu po 40 minútach varenia na strednom plameni.

Džem môžete nakoniec rozmixovať ponorným mixérom, ale ak vám nevadia kúsky ovocia, nemusíte mixovať.

Naplníme do sterilizovaných pohárov a hneď zatoríme sterilizovaným viečkom.

Necháme vychladnúť a skladujeme ako bežné zaváraniny.

Môžete to skladovať 2 roky bez toho, aby ste sa pokazili.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)