ZABUDNITE na múku a strúhanku: Prezradím vám MÔJ TRIK, s ktorým je rezeň zvnútra šťavnatý a zvonka chrumkavý!

Asi každý má rád vyprážané rezne, no namiesto chrumkavej strúhanky je často konečný výsledok rozmočený a špongiový.

 

 

V takýchto prípadoch ani ten najskúsenejší kuchár nechápe, čo sa pokazilo.

Niekedy dokonca nezáleží ani na tom, akú kvalitu mäsa kúpite a či mäso pred prípravou marinujete.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Tí, ktorí chcú byť naozaj precízni, dávajú pozor aj na to, kedy pred varením vyberajú surovinu z chladničky, keďže väčšina druhov mäsa je chutnejších, keď sa pripravujú pri izbovej teplote.

 

 

Pravdou však je, že skutočné tajomstvom vyprážaného mäsa je lahodná, chrumkavá strúhanka.

A na to obyčajná múka a strúhanka nestačia: tajomstvom chrumkavej strúhanky je kukuričný škrob a kukuričné ​​lupienky.

 

 

Potrebujeme:

pol kg vykosteného vykosteného karé

10 dkg kukuričného škrobu

15 dkg kukuričných vločiek

2 vajcia

soľ

korenie

paprika podľa chuti

olej

Postup:

Mäso očistíme a nakrájame.

 

 

Plátky mäsa naklepeme.

Potom dosolíme a okoreníme podľa chuti.

Rozdrvte v miske kukuričné ​​lupienky na malé kúsky:

 

 

vložte ich do vrecka alebo plátenného vrecka a niekoľkokrát po ňom prejdite valčekom, kým nebudú malé a drobivé.

Potom mäso opečte ako obvykle.

Nen tentoraz namiesto múky použite kukuričný škrob.

 

 

Po obalení vo vajíčku obaľte mäso v rozdrvených kukuričných lupienkoch.

Vo veľkej panvici rozohrejeme olej.

Teraz pridáme opečené mäso.

 

 

Prikryte a varte na vysokej teplote 3 minúty, potom ich obráťte.

Smažte druhú stranu na miernom ohni 2 minúty.

 

 

Podávame s čerstvo uvarenými zemiakmi a kyslou uhorkou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay