Celý život sme cestoviny cedili nesprávne: Ukázali jednoduchý ZLEPŠOVÁK, ktorý valcuje internet!

Každý kuchár – aj ten najmenej skúsený – aspoň raz v živote uvaril cestoviny.

A samozrejme, uvarené cestoviny je potrebné scediť.

 

 

Napadlo by vám, že to, ako to bežne robíme nemusí byť tým najlepším riešením?

Nové video na youtube Amazed With Taste ukazuje celkom iný spôsob a má obrovský úspech.

 

 

Oplatí sa vidieť ho a možno to odteraz bude robiť už len takto. 

Aký je najlepší spôsob, ako scediť cestoviny?

Scedenie uvarených cestovín sa nezdá ako náročná úloha .

Stačí do drezu vložiť cedník a obsah hrnca preliať .

 

 

Metóda sa zdá byť účinná, ale nie príliš pohodlná.

Pri jeho použití sa môžu jednotlivé rezance ľahko prešmyknúť cez otvory a skončiť v dreze namiesto cedníka.

Ak ich nestihnete včas zachytiť. môžu upchať umývadlo a spôsobiť aj nepríjemný zápach v kuchyni.

 

 

Našťastie existuje oveľa jednoduchší spôsob, ako scediť cestoviny.

Keď to raz vyskúšate, už to vraj nikdy nespravíte inak.

Tento patent je jednoducho skvelý.

 

 

Nie nadarmo si tak rýchlo získal srdcia používateľov internetu.

Scedenie cestovín nebolo nikdy jednoduchšie

Podmienkou použitia tejto finty je mať cedník zodpovedajúci priemeru hrnca, prípadne o niečo väčší.

Ak máte takéto vybavenie doma, rýchle a efektívne odlievanie rezancov čaká len na vyskúšanie.

Aký je postup?

Hrniec s uvarenými cestovinami stiahneme z ohňa.

 

 

Potom ho prikryte cedníkom tak, aby jeho vypuklá časť bola vo vnútri misky.

Pevne uchopte rúčky cedníka a hrnca.

Teraz ho len otočte smerom k drezu a je to hotové.

 

 

 

 

Pri tejto metóde si môžete byť istí, že vám žiadne svojvoľné cestoviny netešú do odtoku.

Video návod nájdete na konci článku.

Vodu z uvarených cestovín nevylievajte!

Tento trik poznajú a používajú kuchári a dokonca aj bežný ľudia v talianskych domácnostiach.

 

 

Pridajte trochu vody z cestovín do kysnutého cesta.

Vďaka látkam, ktoré sa z cestovín počas varenia vyplavia, bude kysnuté cesto bude omnoho vláčnejšie, pružnejšie a chutnejšie. Konkrétne sa teplá voda z cestovín používa na prípravu kvásku.

 

 

Voda z cestovín obsahuje rovnako ako voda z ryže alebo zemiakov množstvo prospešných látok, ktoré môžeme zužitkovať ako výživu pre naše rastlinky. Nechajte si 1-2 poháre vody z cestovín poruke na zalievanie rastlín.

Ak chcete, aby boli vaše domáce omáčky chutnejšie, použite trik šéfkuchárov.

Do omáčok pridajte aj niekoľko lyžíc vody z cestovín.

Rovnako skvele môžete vodu z cestovín použiť na namáčanie strukovín. Namiesto obyčajnej vody skúste nabudúce namočiť fazuľu, hrach, cícer alebo iné strukoviny do vody z varenia cestovín.

 

 

 

Voda z cestovín vám tiež šetrne pomôže odmastiť riad a dokonca sa dokáže popasovať aj s pripálenými zvyškami.

Nalejte ju na špinavý riad a nechajte chvíľu pôsobiť.

Dokonca, voda z cestovín má svoje využitie ak v kozmetike. Ak máte vlasy poškodené a slabé, prepláchnite si ňou vlasy, zabaľte do fólie a nechajte 10 minút pôsobiť a následne umyte ako zvyčajne.

 

 

Voda z cestovín tiež poslúži ako vynikajúci základ pre ešte chutnejšie domáce polievky.

 

 

 

https://youtu.be/pFSi3S4aBRw

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Dnes najobľúbenejšie