TRIK francúzskeho šéfkuchára na pečenie zeleniny v rúre: Chutný a jednoduchý RECEPT, ktorý je v lete na nezaplatenie!

Vynikajúci a chutný recept na zapekanú zeleninu, ktorý musíte rozhodne vyskúšať.

U nás je to momentálne večera číslo jedna.

 

 

Fantastická zapekaná zelenina podľa jednoduchého recept z youtube kanála Alle Rezepte.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

300 g brokolice

300 g karfiolu

3 zemiaky

1 mrkvu

1 cibuľu

olivový olej

maslo

Na omáčku:

40 g masla

2 PL hladkej múky

250 ml kuracieho vývaru

smotanu na šľahanie

soľ

provensálske bylinky

1 PL parmezánu

sušený cesnak

mozzarellu

Postup:

Brokolicu s karfiolom nakrájame na menšie ružičky.

Ošúpané a umyté zemiaky nakrájame na hrubšie plátky.

 

 

Do rajnice nalejeme vodu a vložíme naparovací vejárik.

Na vejárik naukladáme nakrájanú zeleninu.

Prekryjeme pokrievkou a dusíme do mäkka.

 

 

Na panvicu pridáme olivový olej, maslo a čakáme, kým sa roztopí.

Potom pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu a smažíme, kým nie sú hotové.

 

 

Porcelánovú formu vymastíme olivovým olejom, vložíme zeleninu.

Premiešame.

Na vrch pridáme smaženú cibuľu s mrkvou.

 

 

Pripravíme si omáčku: na panvici roztopíme maslo.

Pridáme múku a na strednom ohni miešame, kým nevznikne zápražka.

 

 

Potom do zmesi nalejeme slepačí vývar a za miešania privedieme do varu.

Nalejeme smotanu, premiešame, pridáme soľ, bylinky, parmezán, sušený cesnak a dôkladne premiešame.

 

 

Omáčku nalejeme na zeleninu.

Posypeme mozzarellou.

Formu vložíme do rúry.

Pečieme 20 minút pri teplote 200°C.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn