Trik, ako uvariť cviklu za 9 minút: Návšteva neverila, že sme ju nemali uvarenú dopredu, toto využije každý, kto nestíha!

Pri príprave rôznych jedál často čelíme bežným ťažkostiam a komplikáciám. Preto sme pre Vás pripravili niekoľko užitočných zlepšovákov, ktoré určite potešia začiatočníkov, aj ostrieľaných kuchárov. 

užitočné rady pre hostesky

Kuchynské lifehacks

  1. Čo robiť tak, aby ste pri krájaní cibule neplakali?Odborníci odporúčajú pred rozkrojením vložiť cibuľu do chladničky. Tvrdia, že pri kontakte so vzduchom sa z cibule uvoľní propantinol S-oxid, ktorý nás dráždi. Ak je zelenina vychladená, táto látka sa uvoľní pomalšie.

    užitočné rady pre hostesky

    Neumiestňujte cibuľu do mrazničky, pretože môže príliš zmäknúť.

  2. Čo robiť s cestom aby nebolo príliš drobivé?užitočné rady pre hostesky

    Pridajte do neho roztavené maslo.

  3. Čo robiť s paradajkovou omáčkou nie je kyslé?užitočné rady pre hostesky

    Ak máte pocit, že paradajková omáčka je príliš kyslá, pridajte do nej trochu sódy. Niekedy ženy v domácnosti pridávali do omáčky cukor, ale to nedokáže úplne odstrániť kyselinu, len ju zamaskuje.

  4. Čo robiť, aby bolo korenie viac voňavé?užitočné rady pre hostesky

    Opečte ho v rastlinnom oleji v panvici. Dodržte 1-2 minúty pri vysokej teplote. Ak vložíte aromatické korenie do mikrovlnnej rúry na 30 sekúnd, zbavíte sa zápachu v kuchyni.

  5. Ako piecť chlieb s krehkou kôrou?užitočné rady pre hostesky

    Pri výrobe chleba umiestnite do spodnej časti rúry nádobu s vodou. Keď sa voda začne odparovať, para reaguje so škrobom na povrchu bochníka, vďaka ktorému kôra vytvrdne a stane sa chrumkavou, ale nie až príliš hrubou – bude presne taká, akú ste chceli.

  6. Čo robiť, aby omeleta nebola mokrá?užitočné rady pre hostesky

    Namiesto mlieka do nej dajte dobre vychaldené maslo.

  7. Ako uskladniť jablká a avokádo?užitočné rady pre hostesky

    Ak nakrájate jablko alebo avokádo, ale stále máte nevyužité kúsky, pokvapkajte ich citrónovou šťavou a vložte do uzavretej dózy alebo inej nádoby. Takto budú dlho čerstvé a nestmavnú.

  8. Ako uskladniť tortu?užitočné rady pre hostesky

    Profesionálni kuchári odporúčajú po upečení zmrazenie tort a zákuskov. Ale skôr ako to urobíte, cukrárske výrobky musia byť pevne zabalené do fólie. Odborníci sa domnievajú, že vďaka tomuto postupu sa torta stane chutnejšou a oveľa jednoduchšie ju ozdobíte.

  9. Ako rýchlo uvariť repu?užitočné rady pre hostesky

    užitočné rady pre hostesky

    Prosím, neberte to ako náhradu za štandardný spôsob úpravy repy, skôr, ako núdzové riešenie, keď napríklad nemáte času na zvyš. Štandardne sa repa varí aj hodinu, alebo ešte viac. Ale je tu jeden trik, ktorý vás môže  zachrániť  pred zdĺhavým čakaním. Opláchnite repu a vložte ju do potravinového vrecka určeného na varenie a urobte niekoľko vpichov vidličkou alebo nožom. Balenie vložte do keramickej alebo sklenenej misy s hrubými stenami a pnechajte v mikrovlnnej rúre na 9 minút, nastavte maximálny výkon. Potom nechajte repu ešte 10 minút v uzavretej mikrovlnnej rúre – hotovo. Je to spôsob, ako pripraviť rýchle predjedlo z tejto zeleniny. Pamätajte však, že repa je najzdravšia, keď sa pripravuje pečením v alobale, alebo varením v tlakovom hrnci!

Dnes najobľúbenejšie