Trik, ako ušľahať perfektný krém z bielkov: Táto metóda sa značne líši od všetkých postupov, ktoré poznáte!

Prinášam vám môj trik, ako pripraviť perfektný, nadýchaný sneh. Príprava krému touto metódou trvá len 7 minút.

Bielkový krém – vynikajúci na prípravu krásnych sladkých ozdôb a vznešených dezertov. Jeho príprava je však pomerne zdĺhavá a niekedy sa aj napriek snahe nemusí vydariť ani skúseným cukrárkam. Prinášam vám môj trik, ako pripraviť perfektný, nadýchaný sneh. Príprava krému touto metódou trvá len 7 minút.

Potrebujeme:

Šľahač

Dve misky – jednu na šľahanie a jednu na varenie vody

Bielky

Cukor

Niekoľko kvapiek citrónovej šťavy

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Vodu nalejeme do hrnca a privedieme do varu. Bielky vložíme do misky a uložíme nad paru.

Pripravte si uterák, aby sa vám miska lepšie držala a neopálili ste sa. K bielkom pridajte cukor a začnite šľahať pri nízkych otáčkach. Otáčky mierne zvýšte a šľahajte nad parou 2 minúty, kým sa cukor rozpustí. Pena by nemala byť príliš vysoká.

Keď misku zložíte z pary, šľahajte ešte 7 minút. Počas šľahania pridáme niekoľko kvapiek citrónovej šťavy. Bielkový krém by počas šľahania mal trojnásobne zväčšiť svoj objem.

Bielkový krém na prípravu vašich obľúbených dezertov je pripravený.