Bielkový krém – vynikajúci na prípravu krásnych sladkých ozdôb a vznešených dezertov. Jeho príprava je však pomerne zdĺhavá a niekedy sa aj napriek snahe nemusí vydariť ani skúseným cukrárkam. Prinášam vám môj trik, ako pripraviť perfektný, nadýchaný sneh. Príprava krému touto metódou trvá len 7 minút.
Potrebujeme:
Šľahač
Dve misky – jednu na šľahanie a jednu na varenie vody
Bielky
Cukor
Niekoľko kvapiek citrónovej šťavy
Postup:
Vodu nalejeme do hrnca a privedieme do varu. Bielky vložíme do misky a uložíme nad paru.
Pripravte si uterák, aby sa vám miska lepšie držala a neopálili ste sa. K bielkom pridajte cukor a začnite šľahať pri nízkych otáčkach. Otáčky mierne zvýšte a šľahajte nad parou 2 minúty, kým sa cukor rozpustí. Pena by nemala byť príliš vysoká.
Keď misku zložíte z pary, šľahajte ešte 7 minút. Počas šľahania pridáme niekoľko kvapiek citrónovej šťavy. Bielkový krém by počas šľahania mal trojnásobne zväčšiť svoj objem.
Bielkový krém na prípravu vašich obľúbených dezertov je pripravený.