Trik , ako pripraviť vynikajúcu KNEDĽU za 10 minút: BEZ KYSNUTIA, na nerozoznanie od parenej knedle!

Túto fintu na vynikajúcu domácu knedľu ma naučila moja mama a robila ju vždy, keď nestíhala pripravovať klasickú kysnutú parenú knedľu.

 

 

Podľa tohoto receptu ju pripravíte doslova za minútku a chutí na nerozoznanie od parenej knedle.

Tento recept vás zachráni vždy, keď budete potrebovať rýchlu knedľu.

...

Je to rýchlejšie, ako zabehnúť do obchodu.

 

 

Potrebujeme:

1/2 šálka hrubá múka

1/2 ks starší rožok alebo grahamový

1/2 šálka mlieko

2 ks vajce

1/2 ČL soľ

1 ČL kypriaci prášok do pečiva

trochu masla alebo Hery na vymastenie formy

Postup:

1 a 1/2 rožka nakrájame na kocky.

 

 

Do misky dáme múku, pokrájané rožky, soľ, prášok do pečiva, mlieko, žĺtky.

Všetko spolu dobre premiešame.

Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh.

Vmiešame do zmesi.

 

 

Formu vhodnú do mikrovlnky si vymastíme maslom alebo herou.

Vylejeme do nej pripravené cestíčko.

Ja som použila silikónovú formu.

Ešte mi troška zostalo a tak som zvyšok vyliala do vymasteného hrnčeka v ktorom som merala múku a mlieko.

Môžete použiť poprípade aj sklenenú formu na bábovku.

Takto pripravené môžeme dať vlniť do mikrovlnky.

Silikónovú formu som dala na 8 minút pri 800 W a hrnček= 4 minúty pri 800 W.

Urobíme skúšku špáradlom a keď na ňom nič nezostane tak je to hotové.

 

 

Po vybratí z mikrovlnky ešte chvíľku to necháme v hrnčeku, alebo forme v ktorej sme to robili.

Potom vyklopíme a nakrájame.

Prajeme vám dorú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn