plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tajomstvo, ktoré z vás pozná málokto a pritom stačí tak málo: Nikdy som nejedol lepšie pečené gaštany doma!

Určite sa nájde len málokto, kto by ich nemal rád, ale len málokto pozná túto fintu, ako ich pripraviť.

Stačí na to obyčajné vrecko na pečenie a výsledok vás poriadne prekvapí!

 

 

Pečené gaštany, ktoré rozhodne musíte vyskúšať pripraviť podľa nášho receptu.

Preneste si domov vôňu a chuť, ktorá sa neoddeliteľne spája so zimou.

 

 

Chutné chrumkavé gaštany podľa receptu z youtube.

Potrebujeme:

750 g gaštanov

4-5 lyžíc vody

1 vrecko na pečenie

Postup:

Do misy nasypeme gaštany.

 

 

Zalejeme vodou a necháme 15 minút odstáť.

Potom gaštany dobre umyjeme.

 

 

Do vypuklej časti gaštanov narežeme krížik a poukladáme ich na tanier.

Gaštany vložíme do vrecka na pečenie, do ktorého nalejeme vodu.

 

 

Ústie vrecka poriadne zviažeme.

Pomocou špicatého predmetu vytvoríme 2-3 otvory.

Vrecko vložíme na plech.

Dáme piecť na 25-30 minút pri teplote 220°C.

 

 

Upečené gaštany sú úžasne mäkké a vôbec nie suché.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes