plny-hrniec_transparent_negativ.png

Trhaný pizza bochník

Originálny, rýchly a neuveriteľne chutný. Presne taký je trhaný pizza bochník, ktorý pripravíte za niekoľko minút. Vynikajúci snack na piatkový večer, ktorý skvele vyzerá a ešte lepšie chutí. Odtrhnite si svoj kúsok!

Potrebujeme:

Bochník chleba

350 g mozzarelly nakrájanej na tenké plátky

100 g pikantnej salámy (príp. klobásy) nakrájanej na kolieska

3 lyžice masla

½ lyžičky sušeného cesnaku

½ lyžičky korenia na pizzu

2 lyžice strúhaného parmezánu

Postup:

Rúru nastavíme na 180 stupňov.

Bochník narežeme na kocky tak, aby sme neprerezali spodnú kôrku.

Bochník preložíme na plech vystlaný alobalom. Do jednotlivých zárezov ukladáme plátky mozzarelly a salámy.

Maslo, cesnak a korenie zmiešame v miske a zmesou potrieme bochník. Nakoniec posypeme bochník parmezánom.

Takto prirpavený chlieb zabalíme do alobalu a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút. Potom bochník odstránime alobal a necháme zapiecť do chrumkava ešte 10 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: the-girl-who-ate-everything

 

Najlepšie recepty na dnes